F.A.Q.

Wij van MEN³ (#MEN3.be) - als expert in mannenverzorging - geloven dat zelfzorg, met name huid- en baardverzorging even cruciaal is als sport en gezonde voeding.

Of je nu op zoek bent naar tips voor een gladde scheerbeurt, advies over het verzorgen van je huid (of kale hoofdhuid), of informatie over het onderhouden van een stoere baard je vindt hier de antwoorden die je nodig hebt. 

Algemene vragen over Mannenverzorging

Wat zijn de verschillen tussen Mannen- en vrouwenhuid? Testosteron!

Er zijn ontzettend veel verschillen tussen mannen- en vrouwenhuid, maar we zetten de belangrijkste hier even op een rij. De voornaamste verschillen zijn te wijten aan het hormoon testosteron

 1. Dit hormoon heeft onder meer invloed op de talgproductie (meer talgklieren) wat resulteert in een vettere huid als gevolg van een hoger aantal talgklieren
 2. Dit mannelijk hormoon is ook de oorzaak van de overwegend droge, jeukende en gedehydrateerde huid bij mannen. 
 3. Mannen lopen ongeveer een drie keer hoger risico op het krijgen van huidkanker (plaveiselcelcarcinoom en basaalcelcarcinoom) dan vrouwen.
 4. Mannen bezitten van nature ook minder antioxidanten in de huid. Ook dit zou de oorzaak kunnen zijn van verhoogd risico op huidkanker. 
 5. Huidveroudering (lees rimpelvorming) treed minder snel op door een hoger collageen gehalte, maar eens de rimpelvorming intreedt zullen de rimpels veel dieper zijn. Daarbij hebben mannen een dunnere laag onderhuids vetweefsel in het gezicht, dat juist sneller afneemt bij het ouder worden. Daardoor treedt volumeverlies eerder op bij mannen dan bij vrouwen. 
 6. Er zijn nog talloze kleinere verschillen die maken dat aangepaste producten geen overbodige luxe zijn voor mannen.

Volgens dermatoloog dokter Maselis is het daarom cruciaal dat mannen dagelijks minstens een niet vette, hydraterende dagverzorging gebruiken.

Het is dus zeker een aanrader om de MEN³ Time Out Moisturizer in je dagelijkse routine op te nemen! Deze moisturizer werkt als het ware samen met het mannelijk testosteron. Deze gelcrème zal de nadelige effecten op de mannenhuid te minimaliseren. Deze moisturizer is exclusief ontworpen om de mannenhuid te hydrateren, te beschermen en niet onbelangrijk, het huidverouderingsproces te vertragen.


Mag een man dezelfde verzorgingsproducten gebruiken als een vrouw?

Mag een man dezelfde producten gebruiken als een vrouw? 

Let hiermee op”, waarschuwt dermatoloog dokter Thomas Maselis!

Is het schadelijk om als man crèmes van je vriendin te gebruiken of in het vrouwenrek te gaan shoppen? 

Hieronder enkele Quotes van dermatoloog Maselis:

"Het belangrijkste verschil is dat mannen gemiddeld zeven keer meer het hormoon testosteron produceren dan vrouwen. Vrouwen produceren dat hormoon ook, maar véél minder. En testosteron is een krachtige trigger voor huidsmeer oftewel talg."

“Mannen hebben ook iets grotere poriën dan vrouwen”, gaat Maselis verder. “Het meest opvallende verschil is echter dat de meeste mannen zich scheren. En dat beschadigt de huid. Een aangepaste behandeling of enige verzorging na het scheren kan dus zeker nuttig zijn. Want ook scheren maakt je huid gevoeliger voor infecties”

                                                                                                                                             dermatoloog Maselis

 Aangepaste Verzorging

Omdat mannenhuiden meer talg produceren, is voorzichtigheid geboden bij het kiezen van skincare-producten. Te vette crèmes kunnen leiden tot acne of eczeem. Dermatoloog Maselis adviseert in plaats daarvan een lichte texturen te gebruiken. De MEN³ time-out moisturizer is speciaal ontworpen om de behoeften van de mannenhuid te ondersteunen. Hij is licht, niet vet, maar bijzonder hydraterend. Helemaal zoals mannen het graag willen. Bovendien bevat deze gelcrème geen ingrediënten die de huid kunnen irriteren.

Daarnaast is scheren ook een enorme aanval op de mannenhuid waardoor veel mannen op latere leeftijd problemen krijgen ter hoogte van de baardstreek. Klassiek scheren, zuivere scheerproducten en de juiste nazorg zijn daarom essentieel. Klik op deze oranje link om meer te weten over huidaandoeningen ter hoogte van de baardstreek.

Waarom zou ik MEN³ Skincare-producten gebruiken?

Jouw huid verdient de beste zorg, net zoals je favoriete voetbalteam goede training nodig heeft om te winnen. Onze MEN³ skincare-producten zijn speciaal ontworpen voor mannen zoals jij, die er gezond en aantrekkelijk willen blijven uitzien zonder gedoe.

We hebben wetenschap in elke flacon gestopt, met bewezen ingrediënten die jouw huid hydrateren, beschermen en verjongen.

De MEN³ skincare producten zijn bovendien ook speciaal ontwikkeld is voor mannen met een gevoelige of probleemhuid. Het bevat wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten die je huid kalmeren, hydrateren en beschermen tegen irritatie, roodheid, eczeem, dermatitis en psoriasis.

Wist je trouwens dat mannen 50 % meer kans hebben op huidkanker in het gelaat? Dit deels vanwege het mannelijk testosteron, maar ook deels vanwege een minder goede Huidverzorging.

Jij wil er toch ook steeds verzorgd en aantrekkelijk wilt uitzien? Waarom zou je dit geheime wapen van je looks niet inzetten?


Ik heb geen idee waar te beginnen met MEN³ huidverzorging. Is het ingewikkeld?

Maak je geen zorgen! Onze producten zijn ontworpen op vraag van mannen en helemaal zoals zij het willen. Dat betekent dat we het simpel houden. Niet meer dan 30 seconden per dag en je bent klaar – sneller dan tandenpoetsen.

 • Stap 1: Scheren indien nodig
 • Stap 2: Was je gelaat met de MEN³ cleanser of MEN³ Beard en Face Cleanser
 •  (dit kan perfect in de douche)
 • Stap 3: Verdeel 2 pompjes MEN³ time out moisturizer over het hele gelaat.

KLAAR!

Tip bij scheerirritatie: gebruik de aftershave en beard balm ter hoogte van de baardstreek vooraleer je de MEN³ time out moisturizer over het hele gelaat aanbrengt?

MEN3 huidverzorging in de douche

men3huidverzorging stappenplan

Zijn de MEN³ producten geschikt voor alle huidtypen?

Absoluut! De MEN³ lijn werkt als een kameleon. Het past zich als het ware aan bij elk huidtype. Of je nu een droge Sahara-huid hebt of een glimmende T-zone als een discobal, we've got your back. De krachtige ingrediënten balanceren, kalmeren en laten je huid er gewoon gezond en geweldig uitzien. Dus, of je nu meer stoppels hebt dan de gemiddelde cactus of een babygladde huid, onze producten zijn jouw geheime wapen.

Zijn huidverzorgings producten echt nodig voor mannen?

Absoluut! Denk er even over na: jouw huid trotseert dag in dag uit de elementen. Zon, wind, regen – ze laten allemaal hun sporen na. Een krachtige uitstraling begint met een gezonde huid, en dat geldt net zo goed voor mannen als voor vrouwen. MEN³ skincare is jouw geheime wapen voor die onverslaanbare look.

Wat maakt dat MEN³ Skincare anders dan is andere merken?

Goede vraag! Hier is het deal: MEN³ is als die coole vriend die altijd de beste tips heeft. We hebben niet alleen de wetenschap aan onze kant, maar we begrijpen ook dat mannenhuid anders is. Onze producten zijn geen aangepaste versie van iets anders, ze zijn specifiek ontwikkeld om jouw huid te verbeteren. Geen onzin, geen bloemenaroma's - alleen stoere, krachtige verzorging die je huid een boost geeft en werkt als een magneet voor je zelfvertrouwen.

Waarom zou ik voor MEN³ kiezen boven andere merken?

Tja, we houden van jouw nieuwsgierigheid! Hier is het deal-breaker: MEN³ is als een personal trainer voor je huid. Geen onzin, geen gedoe, enkel wetenschap en resultaten die je kunt zien én voelen.

Is het geen tijd om jouw huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen?  Vergeet die saaie gezichtsdoekjes of overvette damesproducten– jouw huid verdient de meest innovatieve mannenproducten die er zijn!


Zijn deze producten gemakkelijk te gebruiken?

Absoluut ! We houden het simpel als het tellen van 1-2-3. Onze producten passen perfect in jouw drukke schema - je kunt ze sneller aanbrengen dan een TikTok-video bekijken.

Was je gezicht met de MEN³facial cleanser (of MEN³ beard en face cleanser voor mannen met een baard). Dit kan perfect onder de douche.

Gebruik onze “power MEN³ time- out moisturizer en je bent klaar om de wereld te veroveren. Geen gedoe, geen eindeloze stappen. Mannen hebben geen tijd voor dat, toch?

Hoe snel kan ik resultaten verwachten met MEN³ huidverzorgingsproducten?

We weten dat ongeduldig wachten is als kijken naar verf die droogt, maar geef het een beetje tijd. De meeste mannen zien al na een paar weken het verschil - denk aan een subtiele transformatie, alsof je een geheim fitnessregime hebt gevolgd voor je huid.

Maar onthoud, consistentie is de sleutel! Blijf de producten gebruiken zoals je je tandenpoetsen of je ochtendkoffie niet kunt overslaan, en je zult versteld staan van het resultaat.


Zijn MEN³ producten milieuvriendelijk en diervriendelijk?

Ja, dat zijn ze zeker. Zowel de MEN³ skincare als de MEN³ scheerproducten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die geen schadelijke stoffen bevatten voor je huid of voor het milieu en zijn niet getest op dieren.

Bovendien zijn alle verpakkingen recycleerbaar.

Waarom en wat zijn de voordelen van een Airless pompsysteem.

De Skincare producten van MEN³ zitten allemaal in zwarte airless pompflacons. Dit biedt verschillende voordelen.

 1. Optimale Hygiëne: Het airless pompsysteem minimaliseert de blootstelling van het product aan de buitenlucht, waardoor de kans op besmetting en bacteriële groei aanzienlijk wordt verminderd. Hierdoor blijft het product langer hygiënisch en geschikt voor gebruik.
 2. Langere Houdbaarheid: Doordat de MEN³ Time Out Moisturizer wordt beschermd tegen lucht en verontreinigingen, blijven de actieve ingrediënten langer stabiel. Dit verlengt de houdbaarheid van het product.
 3. Efficiënt Gebruik: Het airless pompsysteem zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid product wordt afgegeven met elke pompbeweging (1 tot 2 pompjes zijn voldoende gezien de kracht van de actieve bestanddelen). Hierdoor wordt verspilling geminimaliseerd.
 4. Behoud van Productkwaliteit: De luchtdichte verpakking beschermt de MEN³ Time Out Moisturizer tegen oxidatie en andere factoren die de kwaliteit van de ingrediënten kunnen aantasten. Dit draagt bij aan het behoud van de werkzaamheid van het product gedurende de gehele gebruiksduur.
 5. Gebruiksgemak: Je kan het product gemakkelijk en nauwkeurig aanbrengen in No-time!


Het airless pompsysteem van MEN³ is een innovatieve verpakkingsmethode voor huidverzorgingsproducten. Het systeem pompt altijd de juiste hoeveelheid. De crème blijft langer vers en hygiënisch. 

Deze verpakkingsmethode is de perfecte keuze voor mannen die op zoek zijn naar een effectieve en efficiënte manier om hun huid te verzorgen.

Waar kan ik MEN³ skincare of scheerproducten kopen?

Je kunt MEN³ skincare producten kopen bij de professionele huidexpert, (heren)kapper of premium barbier bij jou in de buurt. De meeste van onze experts hebben ook een online webshop.

Hierbij de link naar onze verkooppunten: https://cosmentis.com/verkooppunten/

Zijn er specifieke anti-aging producten die geschikt zijn voor mannen?

Man up en zorg voor je huid!

Ja, er zijn zeker anti-aging producten die speciaal zijn ontwikkeld voor mannen. Specifieke anti-aging producten voor mannen zijn vaak rijk aan antioxidanten, die vrije radicalen bestrijden die de huid kunnen beschadigen. 

Een goed voorbeeld van een anti-aging product specifiek ontworpen voor mannen is de "MEN³ Time Out Moisturizer." Deze moisturizer gaat huidveroudering vertragen terwijl het ook de huid hydrateert en beschermt. 

Deze all-in-one moisturizer werd in 2021 bekroond met de prijs voor innovatie en dit mede door de aangepaste formulering exclusief voor mannen. De werkzame ingrediënten zorgen voor: 

Optimale Hydratatie: Deze moisturizer helpt de huid gehydrateerd te houden, wat essentieel is voor het behoud van een jeugdige uitstraling. Een van de belangrijkste ingrediënten in onze MEN³ producten is MultiMoist CLR™.  Dit actief complex is een van de meest succesvolle high-end moisturizers in de cosmetische industrie 
Verhoging van de huidweerbaarheid: Deze dagverzorging beschermt zijn huid tegen schadelijke effecten van externe factoren, zoals Uv-straling en vervuiling, die veroudering kunnen versnellen.Annonasense Is een baanbrekend en uiterst werkzaam ingrediënt dat de prijs van de beste innovatie in 2021 kreeg. Dit actief gaat huidgevoeligheid bij mannen met 60% verbeteren en deze van binnenuit terug in homeostatische balans brengen wat de sleutel is van een gezonde huid. Resultaat: 60% minder jeuk en roodheid. Ook het trekkerige, droge huidgevoel verdwijnt. 
Anti-Aging effect: De zijdepeptiden gaan bovendien het natuurlijke verouderingsproces sterk vertragen.  Anti-aging ingrediënten zoals hyaluronzuur en co-enzym Q10 kunnen helpen de huid te verstevigen en fijne lijntjes te verminderen.

De MEN³ time-out moisturizer is geschikt voor mannen van alle leeftijden. 

De moisturizer kan 's ochtends en 's avonds worden gebruikt.


Klik hier voor de 'how to' video

Hoe behandel en voorkom je (volwassenen) acne?

Acne is een huidprobleem dat kan leiden tot ongemak en een verminderd zelfvertrouwen. Enkele manieren om acne te behandelen en te voorkomen.

1. Maak een gezonde huidverzorgingsroutine

Een gezonde huidverzorgingsroutine is essentieel voor het behandelen en voorkomen van acne. Gebruik milde, hypoallergene producten. Reinig je gezicht twee keer per dag, exfolieer één keer per week en hydrateer je huid regelmatig.

2. Gebruik natriumbicarbonaat (natuurlijk), salicylzuur of benzoylperoxide

Natriumbicarbonaat is een natuurlijke, minerale stof (E500, een carbonaat). Dit ingrediënt is ook bekend onder vele andere namen, zoals natriumbicarbonaat, backing soda, Bakoda of zuiveringszout. Dit natuurlijk ingrediënt vermindert de ontsteking van je puistjes. Talg wordt uit de puist getrokken waardoor de rode zwelling minder wordt. Meng wat natriumbicarbonaat met water en laat het 's nachts drogen op je puistjes. Zo worden ze ingedroogd en verdwijnen ze op termijn.

Salicylzuur en benzoylperoxide zijn effectieve ingrediënten die kunnen helpen bij het behandelen van acne. Salicylzuur exfolieert de poriën en voorkomt verstopping, terwijl benzoylperoxide bacteriën doodt.

3. Vermijd het aanraken van je gezicht

Je handen dragen bacteriën en vuil, en als je je gezicht vaak aanraakt, kan dit bijdragen aan acne. Probeer je gezicht zo min mogelijk aan te raken.

4. Pas je dieet aan.

Een gezond dieet met veel groenten en fruit kan de huid helpen verbeteren.

5. Slaap op echte zijde (SilkSolution)

Slapen op 100% zuivere zijde kussenslopen (SilkSolution) is een natuurlijke manier zijn om acne te behandelen of te voorkomen. Zijde kussenslopen kunnen helpen bij acne door:

5.1. De huid minder te irriteren. Zijde is een gladde stof die minder wrijving veroorzaakt dan katoen of andere materialen. Dit kan helpen om puistjes en ontstekingen te voorkomen.

5.2 De talgproductie te reguleren. Zijde is hypoallergeen en antibacterieel, wat kan helpen om de talgproductie te reguleren. Te veel talg kan een van de oorzaken zijn van acne.

5.3 De huid te hydrateren. Zijde heeft natuurlijke hydraterende eigenschappen, wat kan helpen om de huid te kalmeren en te herstellen.

Het is uiteraard wel belangrijk om regelmatig je kussenslopen, handdoeken en gezichtsdoeken te wassen, omdat deze bacteriën kunnen bevatten die acne kunnen verergeren.

7. Zonbescherming

Zonnebrandcrème is essentieel om te voorkomen dat de zon de acne verergert en littekens veroorzaakt. Kies een niet-comedogene zonnebrandcrème om verstopping van de poriën te voorkomen.

8. Raadpleeg een dermatoloog

Als je ernstige acne hebt die niet reageert op thuiszorg, raadpleeg dan een dermatoloog. Ze kunnen medicijnen voorschrijven, zoals antibiotica of retinoïden, die kunnen helpen bij de behandeling van acne. 

Uitgebreide infosite over acne: https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/acne/Is MEN³ beschikbaar in Frankrijk en Duitsland?

Ja, MEN³ is niet alleen verkrijgbaar bij verdeelpunten, maar ook op Humansana Parafarmacie in Frankrijk en Duitsland. Humensana deelt de filosofie van MEN³ om mannen zuivere en doeltreffende producten aan te bieden die passen bij hun behoeften en waarden.Humensana is een parafarmacie in Frankrijk en Duitsland die gespecialiseerd is in zuivere en doeltreffende producten.

Huidverbetering voor mannen

Mijn huid trekt, wat moet ik doen?

Mijn huid trekt, wat moet ik doen?

Als je huid trekt, is dat een teken dat hij droog is. De huid wordt dan blootgesteld aan koude, droge lucht, waardoor hij zijn vocht verliest.

Mijn huid trekt en voelt droog aan in de herfst en winter. Wat kan ik doen?

De herfst en winter zijn uitdagende seizoenen voor de mannenhuid, blootgesteld aan uitlaatgassen, droge kantoorlucht, pollutie, wind, regen en kou. Als jouw huid gevoelig is, brandt, trekt of jeukt, is het tijd om je verzorgingsroutine aan te passen.

Hier zijn een paar tips om een trekkerige huid te verzachten:

 • Gebruik elke dag een milde gezichtsreiniger dewelke je huid niet uitdroogt, maar ook in balans brengt.
 • Breng elke dag een hydraterende crème aan op je gezicht en lichaam.
 • Vermijd heet water en lange baden of douches.
 • Drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren.

Als je huid erg trekt of schilfert, kan je het beste een crème gebruiken met een hoog gehalte aan vochtinbrengende ingrediënten, zoals Multimoist (het meest doeltreffende high-end hydraterend bestanddeel), hyaluronzuur of glycerine.

Mijn huid trekt en voelt droog daarom smeer ik MEN³


Mijn huid voelt droog aan, wat kan ik hiertegen doen?

Mijn huid voelt droog aan, wat kan ik hiertegen doen?

Dagelijkse blootstelling aan verschillende elementen kan de huid schraal, dof en droog maken.

Hier zijn een paar tips om een trekkerige huid te verzachten:

 • Gebruik een milde gezichtsreiniger die je huid niet uitdroogt, maar terug in balans brengt.
 • Gebruik elke dag (na de douche) een hydraterende crème aan op je gezicht. Bij extreem droge huid herhaal je dat best meerdere keren?
 • Vermijd heet water en lange baden of douches.
 • Drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren.
 • Scrub één keer per week om dode huidcellen te vermijden

Als je huid extreem droog is, kan je het beste een crème gebruiken met een ingrediënt dat de huidbarrière helpt herstellen, zoals Prorenew complex, Multimoist, Panthenol en gehydrogeneerde olijfolie.

De MEN³ Time out Moisturizer biedt een gezonde, gehydrateerde, frisse en vitale huid. Deze gelcrème is zelfs geschikt als ondersteuning bij de behandeling van eczeem of als tussenbehandeling bij een therapie met corticosteroïden. Innovatie MEN3 time out moisturizer.

Ik heb schilfers, wat moet ik doen?

Ik heb schilfers, wat moet ik doen?

Schilfers zijn een teken van een droge huid. Ze worden veroorzaakt doordat de huid te veel dode huidcellen produceert. 

Hier zijn een paar tips om een schilferige huid te verbeteren:

 • Gebruik een zachte gelaatsreiniger die je huid niet uitdroogt, maar eerder hydrateert.
 • Breng elke dag een hydraterende crème aan op je gelaat
 • Vermijd heet water en lange baden of douches.
 • Drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren.
 • Als je schilfers hebt, kan je het beste een crème gebruiken met een ingrediënt dat de huidbarrière helpt herstellen en de celvernieuwing stimuleert, zoals Prorenew Complex  

Gebruik je al een hydraterende crème en voelt je huid nog steeds droog dan kan het zijn dat je een crème met een te laag gehalte aan vochtinbrengende ingrediënten gebruikt.  

Probeer dan een crème met een hoger gehalte aan vochtinbrengende ingrediënten, zoals Multimoist, gehydrogeneerde olijfolie of pro vitamine B5 (Panthenol) 

Ook kan het zijn dat je huid een andere vorm van huidaandoening heeft, zoals psoriasis. In dat geval is het belangrijk om een arts of dermatoloog te raadplegen.

De MEN³ Time out Moisturizer is een baanbrekende hydraterende en huidverbeterende gelcrème die niet vet is. Deze werkt als het ware samen met het testosteron en is daardoor ook uiterst geschikt voor de typisch mannelijke vochtarme, ruwe, trekkerige, gevoelige of geïrriteerde (vaak door scheer- en trimbeurten) mannenhuid.

Stappenplan huidverzorging mannen

Hoe begin ik? Huidverbetering voor mannen: zo simpel kan het zijn!

1. Hoe begin ik als man om mijn huid te verzorgen? 

Het antwoord is eenvoudig: MEN³ maakt het makkelijk. Onze speciaal ontworpen producten zijn perfect afgestemd op de behoeften van de mannenhuid. Met MEN³ is huidverzorging voor mannen zo simpel als 1-2-3. 


2. Moet ik veel producten gebruiken?

Nee! Met MEN³ houden we het simpel en effectief. De basis van huidverbetering is reinigen en hydrateren. Slechts twee (of voor de liefhebbers drie)  stappen voor een stralende huid:

 • Reinigen: De belangrijkste stap in huidverbetering is reinigen. Dit verwijdert  in alle zachtheid vuil van je huid, waardoor deze beter kan ademen. Voor mannen zonder baard gebruik je de MEN³ Facial Cleanser, en voor mannen met baard is er de MEN³ Face and Beard Cleanser.

 • Verzorgen: De MEN³ Time Out Moisturizer is een alles-in-één dagverzorging. Geen gedoe met 67 potjes en tubes die massa's geld kosten. Je heb slechts 1 superkrachtige moisturizer nodig dat je huid niet enkel verzorgt, en beschermt maar ook nog eens sterk het verouderingsproces gaat vertragen. Daarom dat deze ook de prijs van de innovatie heeft gekregen in 2021.

 • Extra Boost: Verwen je huid met een wekelijks scrubmasker. De MEN³ Face Polish zorgt voor een diepe reiniging, exfoliatie en geeft je huid een gezonde gloed en extra boost.


3. Waarom MEN³?

MEN³ begrijpt de unieke behoeften van mannenhuid en maakt huidverzorging eenvoudig zonder in te leveren op resultaten. Onze producten zijn ontwikkeld met de nieuwste technologieën en natuurlijke ingrediënten, speciaal samengesteld voor de mannenhuid.


MEN3stappenplan huidverbetering


Scheren

Wat is pre-shave en waarom is het belangrijk?

Een Pre-shave is een product dat gebruikt wordt voordat het scheerschuim wordt aangebracht om je huid zoveel mogelijk te beschermen tegen snijwonden en irritaties. 

Het zet je baardharen mooi recht waardoor je veel dichter tegen de huid kan scheren en ook het aantal scheerbeurten zal verminderen.  

 

Hoe gebruik ik pre-shave?

Breng de MEN³ pre-shave aan op een vochtige huid voordat je gaat scheren. Masseer het product zacht in tot wanneer het product volledig is opgenomen.

De pre-shave zorgt voor een extra beschermlaagje tussen je huid en het mes. Deze zorgt er ook voor dat de baardharen mooi rechtop komen te staan en je huid soepeler wordt. De voorbereiding met de pre-shave duurt slechts 10 seconden, maar zorgt dat jouw scheermes beter glijdt en je je een veel gladder scheerresultaat bereikt zonder snijwonden. De MEN³ pre-shave is een kleine tijdsinvestering met een groot resultaat!


MEN³ onderscheidt zich door zijn wetenschappelijk onderbouwde formule, samengesteld met hoogwaardige ingrediënten die speciaal zijn geselecteerd voor de meest gevoelige huid. Denk hierbij aan babassu-olie, tocopherol, amandelolie, soja-olie en sheaboter. Wat de MEN³ pre-shave echt uniek maakt, is dat het niet alleen zorgt voor een gladde scheerervaring, maar ook een verzorgend effect heeft. Het kalmeert zelfs geïrriteerde huid, zoals bij eczeem, dermatitis, psoriasis of na een intense scheerbeurt.

MEN³ pre shave is een absolute aanrader voor mannen met huidproblemen en een openbaring voor zij die nog niet bekend zijn met het gebruik ervan.

 

Hoe lang moet de pre-shave inwerken op mijn huid laten voordat ik scheer?

De MEN³ pre-shave wordt in een dunne laag ingemasseerd t.h.v.de baardstreek of de hoofdhuid vóór het inzepen met de kwast >> TIMECHECK >> 10 SECONDEN >>

 • Best op een licht bevochtigde baardstreek of hoofdhuid
 • Breng met de vingertoppen de pre-shave aan in een dunne laag en masseer lichtjes in
 • Niet afspoelen, maar meteen inzepen met de kwast en de MEN³ Shaving Cream.


Alle Video tutorials scheren (pre shave - shave- aftersghave) voor gevoeliige huidtypes kan je hier terugvinden:  (klik op de oranje link hieronder)

Video tutorials ShaveKan ik pre-shave gebruiken als ik me droog scheer?

Absoluut! Het gebruik van pre-shave is niet beperkt tot alleen nat scheren. Zelfs als je de voorkeur geeft aan droog scheren, kan pre-shave nog steeds een waardevolle toevoeging zijn aan je scheerroutine. 

Het biedt verschillende voordelen, zoals het beschermen van je huid tegen irritatie en het verminderen van eventuele roodheid of ongemak die kunnen ontstaan tijdens het scheren. 

Door pre-shave te gebruiken voordat je droog scheert, creëer je een gladde en verzorgde basis voor een soepele scheerervaring. Dus ja, je kunt zeker pre-shave gebruiken, ongeacht of je nat of droog scheert; het helpt om je huid te beschermen en irritatie te verminderen.

Alle Video tutorials scheren (pre shave - shave- aftersghave) voor gevoeliige huidtypes kan je hier terugvinden:  (klik op de oranje link hieronder)

Video tutorials Shave


Kan mijn partner mijn MEN³ pre-shave gebruiken voor haar bikinilijn?

Ja, zij kan ook de MEN³ pre-shave gebruiken zowel voor de oksels als voor het scheren van de haar bikinilijn. 

Het helpt om irritatie en ingegroeide haren te verminderen. Door een pre-shave product te gebruiken voordat ze deze gevoelige zones scheert, creëert ze een gladde basis en verzacht ze ook haar huid, waardoor het scheermes soepeler glijdt. 

 

Tip: Laat ze ook wat stelen van je MEN³ aftershave & beard balsem om de huid snel te kalmeren.

Is scheren met MEN³ écht goedkoper?

Scheren met MEN³ is niet enkel beter voor de huid, maar je bespaart tegelijkertijd ook 90% van je jaarlijks scheerbudget.

Reken even mee...Cartridge scheermesjes zijn erg prijzig. Een set van 5 mesjes kost gemiddeld €15. Cartridges met meer messen zijn over het algemeen duurder. Dat betekent dat je minstens € 3 per week kwijt bent als je je elke dag scheert.

De MEN³ Double Edge Scheermesjes kosten gemiddeld € 0,35 per stuk en je kunt beide kanten gebruiken voor diverse scheerbeurten. Omgerekend is de kostprijs +/- € 0.05/dag Dat is reeds een besparing van maar liefst 90%!

Met de MEN³ safety razor scheer je niet enkel goedkoper, maar scheer je ook nog eens milieuvriendelijk. Wil je dus geld en plastic besparen? Dan is MEN³ de perfecte keuze voor jou! 

MEN3_scheermesjes_goedkoopst

Wil je ook besparen op je scheerschuim?

De MEN³ Shave is een goedkoper alternatief voor een scheerschuim uit een bus. Deze scheercrème is zeer zuinig in gebruik. Een pot van 200 ml bevat genoeg scheercrème voor bijna 1 jaar bij dagelijks gebruik. Dit wil zeggen +/- € 0.13 per dag. 

Met MEN³ ben je niet enkel veel goedkoper, gezonder en gladder geschoren, ook het milieu zal er wel bij varen.

Klik op deze oranje link en lees ook de blog KEEP IT SIMPLE SHAVING voor een glad scheerresultaat zonder scheeruitslag, baardeczeem, scheerwondejs  of roodheden.

Hoe gebruik ik best de MEN³ shaving producten?

MEN³ shaving bestaat uit drie eenvoudige stappen: pre-shave, shave en after-shave. 

 1. Je begint met de pre-shave gel die je baardharen mooi rechtop plaatst en je huid voorbereidt op het scheren.
 2.  Dan gebruik je de scheerzeep die een rijk en romig schuim creëert dat je huid beschermt tegen het scheermes. 
 3. Tot slot breng je de after-shave balsem aan die je huid kalmeert, hydrateert en herstelt na het scheren.

Tip: gebruik nadien ook de Moisturizer om je huid extra te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Wat zijn de voordelen van MEN³ Shaving producten?

MEN³ scheerproducten hebben tal van voordelen voor je huid en je welzijn. Ze zorgen voor een gladder en comfortabeler scheerresultaat, zonder irritatie, roodheid of ingegroeide haartjes. Ze verbeteren de conditie van je huid en maken hem zachter, soepeler en gezonder.

Ze hebben bovendien een mannelijk aantrekkelijke geur die niet enkel jouw zintuigen prikkelt!

Helpt MEN³ echt tegen huidproblemen zoals scheerirritatie?

MEN³ werd inderdaad speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mannenhuid en baardzone.

MEN³ kan helpen bij het verminderen van huidproblemen zoals scheerirritatie. De producten zijn ontworpen om de huid te beschermen tegen irritatie tijdens het scheren. 

De MEN³ Shave bevat een unieke combinatie van natuurlijke ingrediënten die de huid hydrateren en verzachten tijdens het scheren. 

De MEN³ pre shave gaat de huid voorbereiden op de scheerbeurt en is een echte eye opener. De MEN³ Pre Shave maakt een wereld van verschil in het temmen van je gezichtsbeharing. Klinkt misschien pretentieus, toch is het echt zo. Deze lichte, fijne Pre Shave gel vormt het startsein voor een optimale scheerervaring.  Ze bereidt namelijk de huid voor op een moeiteloze en comfortabele scheerbeurt. Met slechts een klein nootje van de pre shave breng je een extra beschermlaagje aan op de huid. Bovendien tilt de gel de baardharen op en maakt ze zachter voor een gladder scheeroppervlak.  Het mes ervaart zo minder weerstand en kan dichter tegen de huid aan gedrukt worden. Het glijdt eens zo soepel over je gezicht en zorgt er tegelijk voor dat de stoppels op je gezicht nóg beter gekortwiekt worden. Twee vliegen in één klap.

Kortom, MEN³ is een effectief scheergamma dat helpt bij het verminderen van scheerirritatie, eczeem, baardeczeem, baardroos, jeuk, droge schilfers en werkt kalmerend bij psoriasis.

Op welke manier kan ik mijn scheerroutine optimaliseren, rekening houdend met mijn hectische zakelijke agenda?

Een slimme tip voor de drukbezette zakenmannen onder ons: met MEN³'s pre-shave haal je het maximale uit je ochtendroutine. Deze handige gel breng je vooraf aan. Het kost je slechts 10 seconden, maar de voordelen zijn groots.

Met de MEN³ pre-shave bereid je je huid in een handomdraai voor op een superieure scheerervaring. Het creëert een beschermende laag tussen je huid en het scheermes, waardoor je niet alleen soepeler scheert, maar ook de kans op irritaties vermindert.

Je baardharen worden als het ware wakker geschud, klaar om strak en glad geschoren te worden. Zo bereik je snel en gemakkelijk dat scherpe, verzorgde uiterlijk waar je naar op zoek bent.

Jouw ochtend of avondroutine wordt een stuk gemakkelijker en past zeker in jouw drukke agenda? Het aanbrengen van deze gel kost bijna geen tijd. Het is slechts een minimale tijdsinvestering voor een groots resultaat. De MEN³ pre-shave, jouw geheime wapen om er elke dag op je best uit te zien, zelfs met je drukke schema. Ontdek het verschil en test het uit! #Zakenman #PersoonlijkeVerzorging #LuxeScheren #StijlvolleScheerbeurt #ScherenMetKlasse #NatuurlijkeProducten #TrendsLezen #GevoeligeHuid

Wat kan ik doen tegen schilfers op mijn hoofdhuid?

Bye bye schilfers: tips voor een gezonde hoofdhuid 

Niets is zo vervelend als schilfers op je hoofdhuid. Het jeukt, het ziet er niet zo fris uit en het kan ook nog eens voor onzekerheid zorgen. Maar wat kun je er eigenlijk aan doen? Hieronder geven we je een paar tips voor een gezonde hoofdhuid zonder schilfers. 

 Hydrateer je hoofdhuid 

Een droge hoofdhuid kan zorgen voor schilfers. Daarom is het belangrijk om je hoofdhuid goed te hydrateren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een conditioner te gebruiken na het wassen van je haar. Heb je een kale hoofdhuid kan je ook je hydraterende dagverzorging gebruiken. De MEN³ time-out moisturizer gaat niet enkel je hoofdhuid hydrateren, maar ook beschermen. Een minder prijzig alternatief is de MEN³ aftershave and beard balm. (let op! deze beschermt niet tegen de zon) 

 Vermijd agressieve haarproducten 

Sommige haarproducten kunnen te agressief zijn voor je hoofdhuid en daardoor voor schilfers zorgen. Vermijd daarom zoveel mogelijk producten met sulfaten en parabenen. Kies liever voor natuurlijke en milde producten die je hoofdhuid niet irriteren. 

 Masseer je hoofdhuid 

 Door regelmatig je hoofdhuid te masseren, stimuleer je de bloedsomloop en daarmee de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dit kan helpen om schilfers te verminderen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hoofdmassageborstel of je vingertoppen en doe dit tijdens het wassen van je haar. 

Water en gezonde voeding.

Vergeet ook niet om voldoende water te drinken en gezond te eten, want een gezonde hoofdhuid begint bij een gezond lichaam.

Raadpleeg een huisarts 

 Als de schilfers aanhouden of erg heftig zijn, is het verstandig om een huisarts te raadplegen. 


Hoe kan ik scheerbrand voorkomen ter hoogte van de baard?

Scheerbrand is de meest voorkomende huidaandoening ter hoogte van de baard. Het wordt veroorzaakt door wrijving of irritatie van de huid tijdens het scheren. Scheerbrand kan leiden tot roodheid, jeuk en soms zelfs pijn. 

Oplossingen

 • Gebruik een scherp scheermes of scheerapparaat.
 • Gebruik een scheerschuim of -gel dat de huid beschermt.
 • Scheer in de richting van de haargroei.
 • Spoel je gezicht regelmatig af met lauw water.
 • Breng na het scheren een aftershavebalsem aan die de huid verzacht.

Wat kan ik doen tegen witte puntjes en bultjes bij het scheren van mijn baard?

Folliculitis is een ontsteking van een haarzakje. Het kan worden veroorzaakt door bacteriën, gisten of andere infecties. Folliculitis kan leiden tot witte puntjes, bultjes of zelfs puistjes. 

Oplossingen

 • Was je gezicht regelmatig met een milde zeep.
 • Scheer op de klassieke methode (open mes of safetyrazor) 
 • Raadpleeg een arts als de folliculitis ernstig is of niet verbetert.

Hoe kan ik eczeem ter hoogte van de baard behandelen?

Eczeem is een chronische huidaandoening die kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder allergieën, stress en droge huid. Eczeem kan leiden tot roodheid, jeuk en schilfering Eczeem, een lichte maar chronische huidaandoening, vergt specifieke zorg. 

Oplossingen 

 • Nat scheren, vooral met een klassiek open scheermes of Safety Razor, is de beste methode. 
 • Regelmatig scheren helpt roodheid en irritatie te verminderen. 
 • MEN³ aftershave & beardbalsem zal je huid kalmeren en verzorgen. Bij dagelijks gebruik zal de eczeem ook stilaan verdwijnen. Na een 6-tal weken dagelijks gebruik zie je resultaat. Tip voor mannen met een baard. Deze all-in -one balsem kan je ook perfect in de baard inmasseren waardoor je baard soepel en gezond blijft.

Wat te doen bij psoriasis op het gezicht?

Psoriasis, rode en schilferende plekken, vereist speciale aandacht. 

De oorzaak van psoriasis is niet helemaal duidelijk, maar het wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder erfelijkheid en het immuunsysteem. 

Oplossingen

 • Het gebruik van een pre shave bij dergelijke problemen is geen overbodige luxe.
 • Gebruik vette scheercrèmes met kalmerende ingrediënten zoals Shea Butter en Babassu oil. 
 • De MEN³ aftershave and beardbalsem kan psoriasis niet genezen, maar wel kalmeren.

Hoe kan ik ingroeiende baardharen voorkomen?

Ingroeiende baardharen, ook bekend als Razor Bumps, kunnen jeuk veroorzaken. Ingroeiende baardharen ontstaan wanneer een haartje in de huid groeit in plaats van naar buiten. Ingroeiende baardharen kunnen leiden tot roodheid, jeuk en puistjes. 

De natte scheermethode is een garantie tegen ingroeiende haren. MEN³ aftershave and beard balsem helpt bij het voorkomen van ingroeiende baardharen, zelfs bij dagelijks gebruik, zelfs wanneer je je niet hebt geschoren

Hoe behandelen Afro-Caribbean mannen ingroeiende baardharen?

Pseudofolliculitis barbae is een ernstige vorm van ingroeiende baardharen die vooral voorkomt bij mannen met kroeshaar of gekruld haar. Pseudofolliculitis barbae kan leiden tot pijnlijke ontstekingen en littekens. 

Oplossingen

 • Laat je baardgroei regelmatig trimmen.
 • Gebruik een scherp scheermes of scheerapparaat.
 • Gebruik een aftershavebalsem die de huid verzacht.
 • Raadpleeg een arts voor behandeling.

Stappenplan bij scheerproblemen (roodheid, snijwondjes, bruine vlekken..)

Hoe kan ik bruine vlekken op mijn kale hoofdhuid voorkomen en behandelen?

Hoe kan ik bruine vlekken op mijn kale hoofdhuid voorkomen en behandelen?

Bruine vlekken op de kale hoofdhuid zijn een veel voorkomend probleem bij mannen. Bruine vlekken op de kale hoofdhuid kunnen ontstaan door verschillende factoren, waaronder blootstelling aan de zon, huidirritatie en onvoldoende hydratatie. Gelukkig is er een aantal eenvoudige oplossingen om deze vlekken te voorkomen en te behandelen.

Wat kan ik doen om mijn hoofdhuid gezond te houden en vlekken te voorkomen?

 • Draag een pet of hoed om je hoofdhuid te beschermen tegen de zon.
 • Vermijd overmatige blootstelling aan de zon, vooral tussen 12.00 en 16.00 uur.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF (minimaal SPF30) op je kale hoofdhuid in de zomermaanden.
 • Hydrateer je hoofdhuid dagelijks met samen met je gelaat.

Ontdek de perfecte balans voor een gezonde hoofdhuid!

Om bruine vlekken effectief te verminderen, raden we aan af te wisselen tussen twee MEN³ producten, afhankelijk van het seizoen.

In de wintermaanden is de MEN³ Aftershave & Beard Balsem de ideale keuze, zeker nadat je je hoofd hebt kaal geschoren.  

Gedurende de zomermaanden adviseren we om de dagverzorging met natuurlijke zonnefilter te gebruiken. Deze kan perfect ook bovenop de MEN³ Aftershave & Beard Balsem aangebracht worden.

kale hoofhuid met vlekken gezond houden


Baardverzorging

Wat zijn de voordelen van baardbalsem?

Het gebruik van een baardbalsem is een essentieel onderdeel van een goede baardverzorgingsroutine. Het helpt om de baardharen gezond, glanzend en verzorgd te houden.

Een klassieke baardbalsem biedt een aantal voordelen, waaronder een lichte tot gemiddelde hold en het temmen van baardharen. Je kan hiermee de baard in de gewenste vorm brengen en losse haren voorkomen. 

De MEN³ all-in-one aftershave en baardbalsem is een veelzijdig product dat zowel deze voordelen biedt, als de huid kalmeert en hydrateert.Dit is belangrijk voor een gezonde baard. Een droge huid kan leiden tot jeuk en irritatie. MEN³  helpt om de huid te voeden en te beschermen.

De MEN³ all-in-one aftershave en baardbalsem is een goede keuze voor mannen die op zoek zijn naar een product dat zowel hun huid als hun baard verzorgt. Mooi meegenomen is de woest aantrekkelijke geur! 

Wo-MEN love it! 


Wat is het verschil tussen baardolie en baardbalsem?

Baardolie en baardbalsem zijn beide populaire producten voor baardverzorging. Best bepaal je zelf welk product het beste bij je baard past.

Baardolie

Baardolie is een vloeibaar product dat meestal wordt gemaakt van een mix van essentiële oliën, zoals arganolie, jojoba-olie en kokosolie. Deze oliën helpen om de baardharen te voeden. 

Voordelen van baardolie:

 • Voedt de baardharen en huid
 • Geeft de baard een mooie natuurlijke glans

Nadelen van baardolie: Biedt niet veel houdbaarheid; Kan moeilijk zijn om te stylen met langere baarden

Baardbalsem

Baardbalsem is een iets dikkere, romige substantie. Deze ingrediënten helpen om de huid en baardharen te verzorgen.

Voordelen van baardbalsem:

 • Hydrateert en voedt de baardharen en huid
 • Helpt om baardschilfers te voorkomen

Nadelen van baardbalsem: Een baardbalsem moet je iets langer in de baard inmasseren.

Welk product is nu geschikt voor jou?

De keuze tussen baardolie en baardbalsem hangt vooral af van je eigen voorkeuren, maar ook de lengte en het type van je baard.

Heb je een gevoelige huid?

De MEN³ aftershave en baardbalsem is meestal een betere keuze voor mensen met een gevoelige huid. Het is een niet vette baardbalsem, uiterst geschikt voor mannen met een gevoelige huid. Ook mannen die last hebben van eczeem, extreem droge huid, baardschilfers of rode vlekken ondervinden vrij snel minder irritatie en na 6 weken zijn de meeste klachten zelfs verdwenen.

Tips voor het gebruik van baardolie en baardbalsem

 • Breng baardolie of baardbalsem aan op een schone, droge baard.
 • Masseer het product in de baard en huid.
 • Kam of borstel de baard om het product gelijkmatig te verdelen.

Hoe komt het dat je snor jeukt?

Hoe komt het dat je snor jeukt?

Een snor laten groeien onttrekt het vocht aan de huid. De reden is dat het vocht migreert naar het oppervlak van de snorharen waar het sneller verdampt. Hierdoor kan de huid extreem droog of schilferig worden en kan zelfs baardroos ontstaan.

Ook komen dode huidcellen, die normaal gesproken worden verwijderd door het gezicht dagelijks te wassen of te scrubben, vast te zitten in de haren, en het vuil en de olie die zich ophopen kunnen huidirritatie veroorzaken. Hierdoor is de kans op puistjesvorming ook groter wanneer dode huidcellen zich met talg vermengen.

Wat is de oplossing voor een jeukende snor?

Zijden kussenslopen (SilkSolution)

Waarom zou ik overwegen te slapen op een zijden kussensloop i.p.v. katoen of Satijn?

We slapen 6 tot 10 uur per nacht. Dit is gemiddeld zo’n 32 JAAR van ons leven! Het spreekt voor zich dat naast uw dagelijkse verzorging ook een goede slaap hygiëne Uw Huid, Haar en Looks een extra Boost geeft.

Dermatologen adviseren bovendien te slapen op 100% zijde – 25 momme (medische) als onderdeel van uw huidverzorging.

Zijden kussenslopen hebben verschillende voordelen, waaronder het verminderen van haaruitval en haarbreuk, het voorkomen van rimpels, minder acne, … Lees hier alle voordelen.

Minder rimpels: Een zijden kussensloop kan helpen om rimpels te verminderen. Zijde is glad en zacht, waardoor de huid eroverheen glijdt in plaats van te kreukelen. Hierdoor wordt onder meer de kans op slaapvouwen in het gezicht verminderd, wat op lange termijn kan helpen om rimpels te voorkomen

Gezonde huid: Zijde heeft eigenlijk de aminozuursequentie die vergelijkbaar is met deze van de huid en zit vol met proteïnen, aminozuren en antioxidanten die de natuurlijke vochtbalans van de huid (en het haar) behouden terwijl je slaapt. In tegenstelling tot andere stoffen absorbeert zijde geen vocht, maar heeft het een vochtregulerende werking. Dit is bovendien belangrijk omdat een droge huid eerder rimpels krijgt.

Minder acne en puistjes: Zijde is hypoallergeen, antibacterieel en reguleert de talgproductie in het gezicht en het haar. Doordat zijde minder wrijving aan de huid veroorzaakt, wordt er automatisch minder talg aangemaakt. Dit is positief voor mensen met een vette huid of vettig haar. Door de gladheid van zijde wordt slapen op een zijden kussensloop vaak aangeraden aan mensen met een gevoelige huid, acne, psoriasis of eczeem.

Mooi en glanzend haar: Zijde zorgt ervoor dat je haar minder snel klit en in de knoop raakt, waardoor je 's ochtends wakker wordt met glanzend haar.

Klik op deze oranje link en lees meer over zijden kussenslopen en alle gezondheidsvoordelen.

Klopt het dat SilkSolution haaruitval, gespleten haarpunten en haarbreuk vermindert?

Zijde staat bekend om zijn gladde textuur, waardoor er minder wrijving is tussen het haar en het kussen. Dit kan helpen om haarbreuk en gespleten haarpunten te verminderen in vergelijking met katoenen kussenslopen.

Klik op deze oranje link en lees meer over zijden kussenslopen en alle gezondheidsvoordelen.

Zijn zijden kussenslopen geschikt voor alle huidtypes?

Ja, SilkSolution is absoluut geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Ze niet irriterend en absorberen minder vocht dan sommige andere stoffen.

Houden zijden kussenslopen mijn hoofd koeler tijdens het slapen?

Ja, zijde heeft van nature temperatuurregulerende eigenschappen en staat bekend om zijn koel aanvoelende oppervlak in de zomer en lekker warm in de winter. Ook ideaal voor dames met menopauzale opvliegers.

Klik op deze oranje link en lees meer over zijden kussenslopen en alle gezondheidsvoordelen.

Zijn zijden kussenslopen hypoallergeen?

Ja, SilkSolution is 100% zuivere moerbeizijde en daardoor ook 100% hypoallergeen. De super gladde textuur zal ook minder stof en allergenen vasthouden dan bijvoorbeeld katoen. Erg nuttig voor mensen met allergieën of personen die last hebben van huisstofmijt.

Klik op deze oranje link en lees meer over zijden kussenslopen en alle gezondheidsvoordelen.

Zal mijn haar statisch worden door een zijden kussensloop?

Nee, de 100% zuivere SilkSolution heeft antistatische eigenschappen.

Dit betekent dat deze minder geneigd zijn om statische elektriciteit op te bouwen dan sommige andere materialen.

Klik op deze oranje link en lees meer over zijden kussenslopen en alle gezondheidsvoordelen.

Zijn zijden kussenslopen duurzaam?

25 momme zijden kussenslopen zoals SilkSolution is zeer duurzaam. Je kan minstens 5 jaar de kwaliteit behouden door de aanbevolen was instructies te volgen.

Klik op deze oranje link en lees meer over zijden kussenslopen en alle gezondheidsvoordelen.

Kan ik make-upvlekken verwijderen uit een zijden kussensloop?

Make-upvlekken kunnen lastig zijn om uit zijde te verwijderen. Het is het beste om zo snel mogelijk voorzichtig te deppen en geen wrijvende bewegingen te maken. Raadpleeg de wasinstructies en overweeg professionele reiniging als de vlek niet verdwijnt. Een andere oplossing is om te kiezen voor zwarte SilkSolution zijden kussenslopen.

Hoe weet ik of mijn zijden kussensloop van goede kwaliteit is?

De kwaliteit van een zijden kussensloop hangt af van verschillende factoren, zoals het soort zijde, het gewicht en de draaddichtheid. De hoogste kwaliteit is ongetwijfeld 100% zuivere moerbeizijde – 25 momme zoals SilkSolution. Dit is als het ware een medische kwaliteit want deze worden ook gebruikt in sommige hospitalen om de perkamenthuid voor langdurig bedlegerige patiënten te voorkomen.

Klik op deze oranje link en lees meer over zijden kussenslopen en alle gezondheidsvoordelen.

Hoeveel kost een goede zijden kussensloop?

De prijs van een goede zijden kussensloop varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het merk en de kwaliteit van de zijde. Over het algemeen kost een hoogwaardige zuivere zijden kussensloop tussen € 70,- en € 110. 

Klik hier voor de prijs SilkSolution 

Hoe kan slaaphygiene acne beïnvloeden?

Een goede slaaphygiëne kan helpen om acne te verminderen.

Er zijn een aantal manieren waarop slaaphygiëne acne kan beïnvloeden. 

1/ Een tekort aan slaap leiden tot een verhoogde productie van stresshormonen, zoals cortisol. Deze hormonen kunnen de productie van talg stimuleren, wat acne kan verergeren. 

2/ Slaaptekort leiden tot een verminderde immuunfunctie, waardoor de huid gevoeliger wordt voor ontstekingen. Ten slotte kan het wrijven van het gezicht tegen het kussen tijdens de slaap mee-eters en puistjes verergeren.

3/ Slapen op katoen, satijn, polyester… kan je acne verergeren. Slaap daarom bij voorkeur op 100% echte zijde. Zijde is hypoallergeen en antibacterieel, wat kan helpen om de talgproductie te reguleren.

Meer weten over de weldadige eigenschappen van echte zijde? Klik op deze oranje link en lees wat dermatologen vertellen.


MEN³ Face Polish

Hoe werkt de MEN³ Face Polish?

De MEN³ Face Polish is een milde microdermabrasie behandeling. 

Deze scrub-masker combinatie is een dieptereiniging die weliswaar minder krachtig en intens is dan de professionele dermabrasie behandeling, maar geeft op termijn vergelijkbare resultaten op vlak van onzuiverheden, celvernieuwing en grove poriën. 

De milde scrubwerking verwijdert effectief vuil, vet en dode huidcellen tot diep in de poriën. 

Resultaat: De huid voelt super ´clean´ en zacht aan. 

De MEN³ Face Polish helpt tevens om ingegroeide haren te voorkomen

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een gelaatsbehandeling die de bovenste laag van de huid exfolieert om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. Het exfoliëren van de huid kan verstopte poriën als het ware 'ontstoppen’. Dit proces stimuleert ook de celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine, waardoor jouw huid gladder, helderder en jonger lijkt. Grove poriën worden minder zichtbaar. 

Zoek je een all-in-one microbrasie thuisproduct exclusief voor mannen? Dan is de MEN³ face Polish een absolute 'must-have!'  

Hoe gebruik je de MEN³ Face Polish?

Breng in een dunne laag aan op een vochtig gelaat. Aanbrengen op de vochtige huid, licht inmasseren en vervolgens goed afspoelen met water.

 1. Masseer zacht met cirkelvormige bewegingen gedurende +/- 30 seconden. Vermijd de oogomtrek.
 2. Laat 1 tot 5 minuten intrekken (afhankelijk van de gevoeligheid van je huid).
 3. Spoel grondig af met lauwwarm water om alle resten te verwijderen en dep voorzichtig droog.
 4. Hydrateer nadien met de MEN³ time-out moisturizer.

Gevoelige huidtypes gebruiken dit product best niet kort voor of na het scheren. Wij raden aan om 30 minuten te wachten voor of na de scheerbeurt.


Hoe vaak gebruik je de MEN³ Face Polish?

Gezien de 3 in 1 scub-masker combinatie is 1 keer per week is voldoende. Doe het bij voorkeur in de douche of tijdens het baden.

Meer info? Klik op deze link en lees de blog. 

Wat zijn de voordelen van een wekelijkse dieptereiniging van je gelaat met de MEN³ Face Polish?

Je gelaat scrubben met de MEN³ Face Polish zal dode huidcellen verwijderen en verstopte poriën openen en reinigen, waardoor de huid er gladder en frisser uitziet.

Een masker met helende werking zit bovendien verwerkt in de MEN³ facepolish

De MEN³ Face Polish zal helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, acne, littekens en pigmentatieproblemen.

Ingegroeide baardharen zijn verleden tijd.

Regelmatig scrubben helpt bovendien ook om ingegroeide baardharen te voorkomen, vooral bij mannen die dagelijks scheren. Door de huid te scrubben, worden namelijk de dode huidcellen-die de poriën blokkeren en leiden tot ingegroeide haartjes regelmatig verwijderd.


Movember en Snor

Wat is Movember?

Wat is Movember?

Movember ontstond in Australië in 2003, toen mannen uitgedaagd werden hun snor (moustache) een maand te laten staan en zo geld in te zamelen voor onderzoek naar en bestrijding van prostaat- en teelbalkanker, door hun vrienden, familie en collega's te vragen hen te sponsoren.

WAAROM MENTALE GEZONDHEID?

De gevolgen van mentale gezondheidsproblemen kunnen dodelijk zijn. Wereldwijd sterft er elke minuut een man als gevolg van zelfmoord. Mannen, ongeacht hun leeftijd, realiseren zich vaak niet wanneer ze een mentaal probleem hebben. En om hulp vragen is niet altijd even makkelijk. De verontrustende werkelijkheid is dat sommige stereotypen van mannelijkheid fataal kunnen zijn voor mannen.


Wanneer start Movember?

Wanneer start Movember? 

Welke maand mag je jouw snor (moustache) niet scheren? 

De start is naar jaarlijkse gewoonte op 1 november. Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website van Movember en een actiepagina aanmaken om geld in te zamelen voor onderzoek en behandelingen.

Klik hier en Lees meerHoe voorkom of behandel je een jeukende snor?

Hoe voorkom of behandel je een jeukende snor?

Als je gedurende de maand november een snor laat groeien (Movember) kan deze soms beginnen te jeuken. Dit kan erg onaangenaam worden, omdat je huid door constant krabben nog geïrriteerder aanvoelt.

Enkele tips:

1/ Was je snor regelmatig met een aangepaste reinigingsgel

2/ Gebruik dagelijks een aangepaste balsem voor huid snor- en baardhaar 

3/ Kam regelmatig de klitten uit je snorharen

4/ Eén keer per week je huid scrubben is ook geen overbodige luxe.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x