Mijn passie, mijn verhaal

Door mijn opleiding en achtergrond als apotheker raakte ik enorm geboeid door cosmeceuticals en wat die betekenen voor de huid. Het viel me hoe langer hoe meer op dat er weinig doeltreffende verzorgingsproducten voor mannen op de markt verkrijgbaar zijn. Vaak zijn het afgeleiden van verzorgingslijnen voor vrouwen die totaal niet afgestemd zijn op de mannenhuid. Want die verschilt, zoals jullie dagelijks ervaren, wezenlijk van een vrouwenhuid.

Het hormoon testosteron bepaalt de eigenschappen van de mannenhuid en geeft ze een andere structuur dan de vrouwenhuid. De mannenhuid heeft meer collageen, elastine en talg/haarfollikels. De huid is dikker, vetter maar ook minder gehydrateerd en heeft dus meer vocht nodig. Mannen krijgen weliswaar minder snel rimpels maar ze zijn wel dieper. Logisch toch dat deze huid ook anders reageert op de ingrediënten en texturen van verzorgingsproducten?

Dat triggerde mijn passie om zelf werkzame cosmeceuticals voor mannen aan te bieden. Bovendien was er ook altijd al de drang tot ondernemerschap. Meteen de reden waarom ik na 8 jaar als officina-apotheker ben overgestapt naar de farmaceutische industrie waar ik mijn kennis gedurende 10 jaar kon aanscherpen. En dan begon mijn zoektocht naar de meest innovatieve en werkzame producten. Die bracht me op vele plaatsen in de wereld.

De import en verdeling van 4VOO in de Benelux ligt aan de basis en bestaansreden van CosMENtis: bridging pharmaceuticals and men´s skincare. Door het onverwachte overlijden van de eigenaars van 4VOO, werd in 2021 de productie van het gamma wereldwijd stopgezet. Dat gaf mij het spreekwoordelijke duwtje in de rug om de sprong te wagen en de MEN³-scheerlijn uit te breiden met een eigen MEN³-verzorgingslijn. De uitdaging? Met minder producten nog straffere resultaten bereiken dan met 4VOO. Missie geslaagd!

De MEN³producten worden door mezelf geformuleerd, gecontroleerd en in thuisland België onder de strengste kwaliteitscontroles ontwikkeld met ervaren chemici. Man, mannelijk, mannelijkst: het is en blijft voor al mijn producten het beoogde doel. In kwaliteit, gebruik, resultaat en uitstraling. Bovendien geloof ik écht dat verzorgde mannen aantrekkelijker zijn.

MEN³ producten zijn H.I.P. (tot de derde macht³) Human³, Inspiring³, Pure³

HUMAN: De MEN³ producten zien alleen het levenslicht als alle details kloppen en ze écht beantwoorden aan ZIJN noden!
INSPIRING: Tijdelijke trends zoekt MEN³ niet. De focus ligt op een langetermijnrelatie met innoverende en superkrachtige ingrediënten die een leven lang het gewenste resultaat opleveren.
PURE: MEN³ is puur van ingrediënt tot verpakking.


Ik geloof ook sterk in het K.I.S.S. Principe.

Onze all-in-one producten zorgen ervoor dat je geen gedoe hebt met 68 potjes en tubes.

Dit is niet alleen handig voor mannen die snel en efficiënt resultaat willen, maar ook voor salons die op zoek zijn naar een minimale investering in stock. Als beautyprofessional hoef je dus geen breed gamma aan te kopen. Dit resulteert niet alleen in besparing van jouw budget, maar ook heb je geen dode voorraad meer! K.I.S.S. “KEEP IT SIMPLE SKINCARE AND SHAVING”

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x