MEN³ Face Polish

MEN³ Face Polish

De MEN³ Face Polish is een all-in-one microdermabrasie  behandeling. Een unieke mix van een fysische peeling (sipernat), een veilige zuurpeeling met een Alpha hydroxy zuur (afkomstig van koninginnengelei en kokos) en een reeks actieven om de huid te voeden, te verzachten en te herstellen. Het is een  milde exfoliant die de huid zachtjes ontdoet van dode huidcellen en de poriën ontstopt, terwijl de delicate huid barrière behouden blijft door de maskerwerking.

INNOVATIE

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de masker-scrub combinatiewerking zodat je een minimum aan tijd moet spenderen om dode huidcellen te verwijderen, je poriën te reinigen en een egale, gladde en stralende huid te krijgen. De doffe, grauwe mannenhuid krijgt terug een heldere en gezonde tint. Aanbevolen vanaf 20 jaar. Een must voor mannen die last hebben van ingegroeide baardharen, mannen die werken in stoffige omstandigheden en rokers.

De MEN³ Face Polish maakt gebruik van een airless pompsysteem wat het product uniek maakt in zijn soort. Dit systeem is niet alleen handig voor mannelijke gebruikers, omdat het de houdbaarheid van het product verlengt en het product volledig opgebruikt kan worden, maar het zorgt ook voor een effectievere en hygiënische dosering van het product tijdens het gebruik. 

1/ Fysische scrub werking door Sipernat en microkristallijn cellulose

Sipernat = gehydrogeneerde siliciumoxide kristallen die zachtjes desintegreren tijdens het scrubben. Het microkristallijn cellulose gaat de werking versterken. Dode huidcellen worden verwijderd.

2/ Chemische scrubwerking: Hydroxihexaanzuur en Kaneka

Hydroxihexaanzuur = een alphahydroxyzuur afkomstig van koninginnengelij en kokosolie. Milder dan de chemische A.H.A’s maar met vergelijkbare resultaten op grove poriën, melasma, ouderdomsvlekjes. Kaneka is een peptide lipide met antibiotische werking

3/ Wegspoelen: Gehydrogeneerde olijfolie

Gehydrogeneerde olijfolie = een tensioactief dat niet verzeept, maar zorgt dat vuil en olie zich kunnen binden om het samen met het water gemakkelijk weggespoeld te worden

4/ Huid Herstellen met Squalaan

Squalaan= onze is afkomstig van suikerriet. Herstelt de natuurlijke balans in de huid.

De MEN³ Face Polish biedt unieke voordelen door het gebruik van een airless pompsysteem. Dit zorgt niet alleen voor een langere houdbaarheid van het product, maar maakt het ook zeer handig in gebruik doordat het systeem het product volledig naar boven pompt, waardoor je je favoriete product volledig kan opgebruiken.


RESULTAAT

Met slechts één toepassing levert deze intensieve exfoliërende huidbehandeling onmiddellijke huidvernieuwing. Onzuiverheden die bijdragen aan verstopte poriën worden verwijderd, dode huidcellen worden losgemaakt. Open poriën vernauwen en de huidskleur wordt helderder en de huid gladder. De huid zal als het ware gepolijst worden.

GEBRUIK

Eenmaal per week een dunne gelijkmatige laag aanbrengen op een schoon vochtig gezicht. Masseer zacht in een cirkelvormige beweging gedurende 30 seconden. Niet schrobben en ooggebied vermijden. Laat maximaal 5 minuten inwerken (+/- 2 minuten voor de zeer gevoelige huid). Spoel grondig af met warm water en dep voorzichtig droog. Hydrateer nadien met de MEN³ time-out moisturizer.


Engelstalige 'how to' video 

DE MEN³ TIME-OUT MOISTURIZER WETENSCHAPPELIJK ONTLEED

Sipernat® 22: Deze sferische gehydrogeneerde siliciumdioxide kristallen  zorgen voor en zeer zachte maar doeltreffende fysische scrub. Omdat de deeltjes desintegreren tijdens het wrijven op de huid, is dit een eerste keuze als een diepe reiniging is gewenst. Een bijkomend voordeel is dat dit ook mag gebruikt worden voor gevoelige huiden. (Uitgezonderd open acne en psoriasis)

Microcrystalline Cellulose: Microkristallijn Cellulose is een zeer veilige onoplosbare abrasieve vezel die de exfoliërende werking van Sipernat® gaat verhogen en gaat helpen onzuiverheden - die de oorzaak zijn van verstopte poriën- dode huidcellen en doffe plekken los te maken en de huid als het ware te polijsten

Hydrogenated Ethylhexyl Olivate: Gehydrogeneerde Olijfolie is een olijflipide afgeleid van koudgeperste premium olijfolie. Deze staat bekend om zijn uitstekende eigenschappen om de huid te verzachten, te voeden, te kalmeren en vocht vast te houden. Het is een rijke bron van antioxidanten.

Hydroxycaprylic Acid (6-hydroxyhexaanzuur): Alpha hydroxy zuur afkomstig van koninginnengelei en kokosolie. Hydroxycaprylic Acid is een milde exfoliant die de huid zachtjes ontdoet van dode huidcellen en de poriën ontstopt, terwijl de delicate huidbarrière behouden blijft. AHA-bevattende producten zorgen in de eerste plaats voor een chemische exfoliatie van de oppervlaktehuid. Dit Alpha Hydroxyzuur gaat collageenproductie en bloedcirculatie verhogen, de huid ophelderen (melasma) en ouderdomsvlekjes verminderen. Grote en grove poriën worden fijner en (acné) littekens worden minder zichtbaar.  Bovendien gaan je verzorgingsproducten na deze peeling veel beter inwerken.

Squalane: Squalaan is een olie die van nature in onze huid voorkomt, maar afneemt wanneer we ouder worden. Squalaan herstelt de natuurlijke balans van de huid. Squalaan hydrateert de huid en herstelt de elasticiteit. De squalaan die gebruikt wordt in MEN³ is afkomstig uit 100% Ecocert suikerriet.

Hydrogenated Vegetable Oil: "Dit is een mix van Gehydrogeneerde* plantaardige oliën die worden gebruikt om de huid te verzachten. Ze helpen ook de hydratatie te verbeteren door een barrière op het huidoppervlak te vormen die vochtverlies vermindert. De MEN³ Face Polish bevat een mix van meerdere oliën (Rapeseed olie, Safflowerseed olie, Sesamolie, palmolie, kokosnootolie en olijfolie) afgestemd op de vettere, maar meestal gedehydrateerde mannenhuid. "

Cetearyl Alcohol: Cetearyl alcohol wordt gewonnen uit kokosnoot- en palmpittenolie. Het zorgt ervoor dat je in een cosmetisch product vet en water kan mengen. (Emulgator)

Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables: Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables wordt gebruikt als een oppervlakte-actieve stof. Dit tensioactief gaat de huid grondig reinigen. Olie en vuil gaan zich binden en kunnen zo samen met het water gemakkelijk weggespoeld worden. Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables in de MEN³ face polish wordt ook gebruikt om de viscositeit aan te passen en ervoor te zorgen dat de textuur optimaal uitsmeert.

Kaneka: Kaneka of Sodium Surfactin : Natriumsurfactine is een peptidelipide dat is samengesteld uit aminozuren en vetzuren en wordt geproduceerd door de fermentatie (een natuurlijke enzymatische reactie) van Bacillus subtilis (dit is een onschadelijk micro-organisme). Kaneka bestaat uit 7 aminozuren en heeft antibiotische eigenschappen.

Propanediol :Propanediol of Propaandiol is een huidverzachtend actief bestanddeel. Het is een natuurlijk alternatief voor conventionele synthetische glycolen. Het wordt gebruikt ter vervanging van glycerine en propyleenglycol maar waarvan wordt aangenomen dat deze 100% veilig is voor alle huidtypes.

Octyldodecanol :Octyldodecanol is een vetzuur dat wordt gebruikt om de textuur van cosmetische producten te verbeteren en wordt in onze MEN³ Face Polish gebruikt vanwege zijn verzachtende eigenschappen.

Dracorin® CE: Dracorin® CE of Glyceryl Stearate Citrate is een O/W emulgator die vanwege de hoge verdraagbaarheid wordt dit vooral aanbevolen voor de gevoelige huid. Het is trouwens ook een emulgator die ook is toegestaan voor het gebruik in voedsel. Het is een combinatie van Glycerinemono-/distearaten en van citroenzuuresters van mono- en Diglyceriden. Het grote voordeel van Dracorin® CE is de natuurlijke en zuivere basis van de grondstoffen, het is vrij van synthetische petrochemische grondstoffen of ethyleenoxide.

Methylpropanediol: Methylpropanediol is een ingrediënt dat als oplosmiddel fungeert. In onze formulering gaat het ook de opname van een aantal ingrediënten verbeteren voor een betere penetratie en werkzaamheid. Methylpropanediol heeft ook uitgesproken hydraterende eigenschappen.

Xanthan Gum: Een 100% natuurlijk verdikkingsmiddel dat ook als emulgator en stabilisator wordt gebruikt. Deze stabilisator voorkomt dat ingrediënten gaan scheiden.

Cellulose Gum: Cellulose gom is een 100% natuurlijk en plantaardig ingrediënt dat gebruikt wordt als verdikkingsmiddel. Cellulosegom gaat ook de afgifte van actieve bestanddelen verbeteren. Dit actief wordt ook gebruikt in de voedingsindustrie en is superveilig.

Ethylhexylglycerin:  Ethylhexylglycerine is een huidverzachter. Ethylhexylglycerine verhoogt ook de werkzaamheid van het bewaarmiddel fenoxyethanol en gaat bovendien de hydratie in de huid verbeteren zonder een plakkerig gevoel.

Phenoxyethanol: Conserveermiddel. Derivaat van groene thee

MEN³ Facial Cleanser

De MEN³ Facial cleanser is een huidvriendelijk alternatief voor zeep dat ook beschermt, tonifieert en hydrateert. Ook geschikt voor mannen met een extreem gevoelige of geïrriteerde huid. Mag ook gebruikt worden bij eczeem, schilfers, dermatitis en psoriasis.

MEN³ Beard en Face Cleanser

Reinigt, verfrist en verzorgt de baard en mannenhuid in één handeling. Doffe baardharen krijgen terug hun natuurlijke glans.

MEN³ Time out Moisturizer

De MEN³ Time out Moisturizer is een baanbrekende hydraterende, niet vette verzorgende en huid verbeterende gelcrème. Uiterst geschikt voor de typische vochtarme, ruwe, gevoelige of geïrriteerde mannenhuid door de herhaalde scheer- en trimbeurten.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x