Meet the MEN³ Advisors

MEN³ Advisor Joyce Buttiens - Skinexpert

introduceert MEN³ op dé barbercontest in

Dubai

Huidverzorging en meer

Als huidverzorgings- en gewichtsexpert run ik al meer dan 12 jaar Pure Skin Huidinstituut waar ik me focus op drukbezette heren en dames en hen ondersteun in het streven naar een betere balans tussen lichaam, huid en gezondheid.

Eerste vrouwelijke Skin- en Clean Shaving Expert

Een mannenhuid is zeer verschillend van een dameshuid en dat vraagt een andere aanpak. Het is van essentieel belang om producten en behandelingen aan te bieden die exclusief voor hem ontwikkeld zijn om ook zijn huid zichtbaar en doeltreffend te kunnen verbeteren. Want ook hij ziet er graag energiek, gezond en aantrekkelijk uit.

Mij valt het telkens op dat verzorgde mannen die mijn huidinstituut verlaten meer zelfvertrouwen uitstralen.

Als eerste vrouwelijke skin-en clean shaving expert in ons land, kunnen de heren bij mij niet alleen terecht voor hun huidverzorging maar ook voor clean shaving tips en tricks.

MEN³ maakte al furore in Dubai

Vooraleer MEN³ op de Belgische markt geïntroduceerd werd, ging er een lange testfase aan vooraf. Al van in het begin ben ik hierbij betrokken geweest en testte ik de producten uitvoerig uit op de huid van mijn man. Een ideaal testpersoon want hij heeft erg veel last van irritatie en een droge, schilferige huid na het scheren. De resultaten waren verbluffend. Na elke testfase werd feedback gegeven en werd er aan de formule gesleuteld tot de perfectie; zelfs het opschuimen van de scheercrème moest helemaal goed zitten. Ik greep dan ook de kans om de eerste prototypes van MEN³ met succes te introduceren in Dubai tijdens dé internationale barbierwedstrijd waar ikzelf deelnam met deze 100% Belgische scheerlijn. Het was meteen een schot in de roos.

Door het hypoallergene parfum en de unieke eigenschappen van de ingrediënten is de MEN³-lijn perfect geschikt voor de meest gevoelige huidtypes zelfs een aanrader voor mannen met huidproblemen als dermatitis, psoriasis en eczeem. Een soepel en glad scheerresultaat, een helende werking, geen irritatie en een subtiel aantrekkelijke mannelijke geur. Wat willen jij en jouw partner nog meer?! :) 

Joyce Buttiens - www.pure-skin.be

 

MEN³ Advisor Tom Audoore - Barbier Tom

 

Ooit een droom, nu een realiteit in drievoud

Toen ik eind de jaren ’80 van school kwam, wilde ik in feite onmiddellijk al starten met het openen van een barbershop, maar de tijd was er niet rijp voor. Je had toen pas de opkomst van de nieuwe man en de meeste mannen opteerden geen baard. Ik ben dan maar in een damessalon begonnen en had zelf 20 jaar een eigen kapperszaak. Door zware allergieën op kleuringen, permanenten en verschillende soorten shampoos moest ik noodgedwongen het salon overlaten. Vervolgens ben ik doorgestroomd naar de verkoop van kappersproducten op natuurlijke basis, maar al snel bleek dit niet mijn ding te zijn. Stilaan voelde ik dat de tijd er rijp voor was om mijn oorspronkelijke concept uit te werken en ik opende mijn eerste barbershop in Eeklo. Een shop die nogal snel een succes bleek te zijn en mits ik toen een paar goede werkkrachten in dienst had, speelde ik met het idee om uit te breiden. Ik breidde eerst uit naar Gent en nu ook naar Knokke omdat veel van mijn klanten hiervan afkomstig zijn.

Sinds kort geven we ook opleidingen aan vakmensen uit de kapperssector om de ambacht van het authentiek scheren en haar knippen terug in de spotlight te plaatsen. Dit krijgt binnen ons onderwijsstelsel te weinig aandacht waardoor heel veel verloren gaat, een echte zonde. Vandaar dat wij teruggaan naar de basis van het kappersvak en gedurende 1 à 2 dagen hun kennis wat opfrissen. Het is uitsluitend gericht op het herenkappen en we leren hen hier heel wat tips & tricks, productinformatie, ….

Jezelf verzorgen heeft een grote impact

Een mannenhuid heeft grovere poriën waardoor vuil vlugger de huid binnendringt. Het is daarom belangrijk om de huid goed te reinigen en te onderhouden. Gebruik ook producten die geschikt zijn voor een mannenhuid en niet wat je kan vinden in de kast van je vriendin of vrouw.  Jezelf goed verzorgen als man heeft niet alleen een grote impact op je omgeving, maar ook op je professionele carrière en op je gemoed. Deuren openen sneller om hogerop te geraken op professioneel vlak en door je te verzorgen spring je ook meer in het oog van je omgeving.  Per slot van rekening: als je je goed voelt in je vel, straal je dat ook uit en dat trekt aan. Zelf gebruik ik elke dag baardolie, een cleanser en moisturizer. Beroepshalve ben ik steeds op zoek naar de nieuwste producten om uit te testen, dus mijn kast staat echt behoorlijk vol. Ik moet toegeven dat ik meer producten staan heb dan mijn vrouw net als veel van mijn klanten, als ze het durven toegeven.

Opmerkelijk is dat men in moeilijke economische tijden zichzelf meer gaat verzorgen.Men zoekt naar andere middelen om zichzelf goed te voelen en naar een barbier gaan hoort hier tegenwoordig ook bij. Het is haalbare luxe met een onmiddellijk resultaat en respons van je omgeving.

Scheren is een ritueel

Heb je een baard, dan moet je die ook optimaal verzorgen en onderhouden. Heel wat heren vergeten of onderschatten het ritueel van scheren en dat start trouwens met het gebruik van een goede pre-shave. Een pre-shave bereidt de huid voor op de scheerbeurt en maakt de baardharen zachter. Daarna volgt het inzepen met een scheerschuim aangepast aan het huidtype. Zeep moet een bepaalde pH-waarde hebben en als de base te sterk is, is dat niet goed voor de huid. Hoe gevoeliger de huid, hoe minder base in de zeep moet zitten. Heel wat van mijn klanten hebben last van overgevoeligheid of ervaren schilvervorming, couperose, … Voor die man hebben we nu ook een oplossing en kunnen we hen scheren met de shaving cream van MEN³. Het is een vette zeep op basis van natuurlijke ingrediënten die de haartjes goed rechtzetten waardoor je diep kan inscheren voor een gladder resultaat. De pre-shave en de shaving cream openen de poriën van de huid, dus moeten we deze ook weer kunnen sluiten. Een aftershave is hier onmisbaar, maar is vaak agressief ten opzichte van de huid en zorgt voor een langdurig branderig gevoel bij mannen met een gevoelige huid. De aftershave balsem van MEN³ heeft een zure pH-waarde en is mild voor de huid. Hierdoor is hij dus zeer geschikt voor mannen met een gevoelige huid.

Een driestappenplan, een ritueel die je dus thuis ook kan toepassen volgens de traditie met een kleine aanpassing door het gebruik van een safety razor in plaats van een open mes.

Barbier Tom - www.barbiertom.be

 

MEN3 Advisor Martin Cremer - Mantype

 

Mantype is een Totaalconcept 

Ongeveer 40 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de kapperswereld. Na het volbrengen van mijn opleiding stroomde ik door naar de privésector waar ik jarenlang mezelf verdiept heb in het vak. Later opende ik mijn kapperszaak Mantype, geen klassiek kapsalon, maar een hedendaags mannensalon waar we ons toeleggen op het herenkappen, het scheren en de huidverzorging van de man. Samen met mijn team leren we onze mannelijke klanten hoe ze hun huid en haar optimaal kunnen verzorgen door advies op maat te verlenen.

Naast Mantype heb ik nog een andere passie, namelijk het lesgeven. Al 10 jaar geef ik opleidingen aan jongeren in het authentiek herenkappen en scheren in verschillende opleidingscentra uit de privésector. Ons huidig onderwijssysteem richt zich vooral op het dameskappen waardoor de kennis over het herenkappen minimaal is. Met de opkomst van de barbershops is dit een absolute must geworden en kan ik mijn jarenlange kennis en expertise doorgeven.

Typisch mannelijk

Mede door mediacampagnes inzake huidverzorging en de trend van de barbershops zijn mannen steeds meer bezig met hun uiterlijk. Ze bezoeken frequenter en een mannensalon om zichzelf te laten verzorgen door professionals. Dit is absoluut geen vrouwelijk gebeuren meer, maar iets typisch mannelijks. Skincoach Hanne -onze expert in huidverbetering & verzorging van de mannenhuid- werkt uiteraard met producten die uitsluitend geschikt zijn voor een mannenhuid want ook wij verdienen dit! Een verzorgde en zuivere huid is enorm belangrijk en straalt vitaliteit uit, trekt aan en heeft ook veel positieve gevolgen op zakelijk vlak.

Beroepshalve ben ik dus elke dag bezig met het uiterlijk voorkomen van de man, maar het begint uiteraard bij mezelf. Mijn ochtendritueel start met het gebruik van een cleanser om mijn huid te reinigen van alle onzuiverheden. Hydrateren doe ik met een aangepaste dagcrème en mijn onmisbaar geheim is de under eye gel:).  ’s Avonds herhaal ik mijn reiniging en geef ik het herstel van mijn huid een duwtje in de rug met een nachtcrème, een product die elke man zou moeten toevoegen aan zijn ritueel.

MEN³ - Een barbierlijn geschikt voor iedere man

Onze skincoach werkt al sinds de start met de mannenverzorgingsproducten van 4VOO die verdeeld worden door Katleen Vrombaut (CEO van CosMENtis). Dit is iets wat we hadden doorgetrokken naar ons barbiersegment en gaandeweg zijn Katleen en ik beginnen brainstormen over de noden en verlangens van de man en de barbier.  Van daaruit is Katleen aan de slag gegaan om MEN³ te ontwikkelen en kwam ze geregeld stalen en prototypes binnenbrengen om deze uit te testen. Na bijna 3 jaar testen en verbeteren mag het resultaat er zijn! MEN³, is dé barbierlijn geschikt voor iedere man, zelfs voor mannen met een zeer gevoelige huid. De MEN³ producten werken niet alleen helend, maar zijn voelen heel aangenaam op de huid. Bovendien combineert de subtiele mannelijke geur vlot met een mogelijk parfum of eau de toilette. Gezien ik vanaf het begin nauw betrokken ben geweest bij de ontwikkeling van MEN³ ben ik ook trots op het resultaat en uiteraard grote fan van deze unieke barbierlijn.

Martin Cremer - www.mantype.be  

 

 

Meet the MEN³ Advisors

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x