Haarverlies of Haaruitval? Wat zijn natuurlijke oplossingen?

Normaal verliest iedereen zo’n 50 tot 100 haren per dag. Pas als je merkt dat je haar echt dunner wordt en met bosjes uitvalt is het tijd om actie te ondernemen. 7 natuurlijke tips.

  1. Eet gezond en evenwichtig en regelmatig voedingsmiddelen die genoeg proteïne en antioxidanten bevatten zoals eieren, bonen, zalm, amandelen,… antioxidanten zitten vooral in groenten en fruit. Ook zink speelt een belangrijke rol en zit vooral in oesters en havermout.
  2. Voorkom te veel stress
  3. Vermijd petten en hoeden.
  4. Vermijd strakke paardenstaarten of andere te strakke kapsels die druk uitoefenen op de haarwortels.
  5. Gebruik zachte en/of aangepaste shampoo.
  6. Zorg voor een goede slaap hygiëne 
  7. Verminder het verlies aan collageen.

Heb je rode, schilferende plekken op uw hoofd. Dan is de kans groot dat een hoofdschimmelinfectie de oorzaak is. Vraag dan advies aan de huisarts

Als haarverlies het gevolg is van een auto-immuunziekte of een huidaandoening, is het mogelijk dat de haarzakjes beschadigd zijn en dan kan het haarverlies wel blijvend zijn.


Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

Een Authentieke Blik op Valentijn en een stukje van mezelf.

Een authentieke blog over liefde, rust en dankbaarheid voor Valentijnsdag.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x