Waarom dagelijks reinigen voor mannen écht belangrijk is.

Waarom dagelijks reinigen voor mannen écht belangrijk is. 

De mannenhuid heeft over het algemeen grotere poriën, niet verwonderlijk dus dat je huid vuil van buitenaf hier deze gemakkelijker gaat verstoppen. Maar ook van binnenuit gaat je huid onzuiver worden gedurende de dag want zweten, jouw mannelijke hormonen (testosteron) en het hele innerlijke chemische proces zullen de huid aantasten. Ook ’s nachts komen er afvalstoffen en vet vrij die op je huid blijven liggen, de huid maakt in de nacht extra talg aan. Reinig dus in de ochtend en de avond je huid goed met een aangepaste reiniging zonder zeep die jouw huid niet enkel schoonmaakt, maar ook terug in balans brengt.

Waarom is water of gewone zeep niet voldoende? 

Water gaat niet poriediep, maar de afvalstoffen en vervuiling zitten daar wel! Als je de huid niet reinigt en ontdoet van deze schadelijke stoffen, kan je huid niet goed ademen en er kan daardoor een huidprobleem ontstaan.

Gebruik je een gewone zeep (meestal op basis van natriumlaurylsulfaat) dan zal je huid vaak trekkerig en droog aanvoelen en op termijn zelfs problemen geven.

men3cleanser

Waarom is je reiniging essentieel vooraleer je een dagverzorging aanbrengt?

Zelfs als je een aangepaste verzorging gebruikt, kan de huid minder goed de werkstoffen die zich in de crème bevinden opnemen omdat ze niet door de vuile laag doordringen. Het kan zelfs zo zijn dat de schadelijke afvalstoffen opgenomen worden. Dan gebruik je een goede crème, die in jouw ogen niks doet, terwijl het helemaal niet aan de crème ligt, maar simpel omdat één van de belangrijkste stappen van de verzorging wordt overgeslagen.

Op welke leeftijd begin je met reiniging van de huid.

Zodra je merkt dat je last krijgt van een vettere huid en mee-eters, begin dan met reinigen, dus rondom je puberteit. Het is belangrijk dat je het juiste reinigingsmiddel kiest, ga niet meteen de meest agressieve anti-acne producten halen als de eerste puistjes verschijnen. Je huid wordt geïrriteerd en droogt hierdoor uit en gaat dan juist nog meer talg produceren waardoor het alleen maar erger wordt.

En wat met de baard?

Krijg je ook al eens die alarmerende berichten dat de gemiddelde mannenbaard net zoveel bacteriën bevat als een wc-bril? Niet echt helemaal correct, maar er schuilt wel een kern van waarheid in.

Op zich is het geen verrassing dat er in je baard bacteriën voorkomen. Ga maar na: er blijven etensresten in achter tijdens het eten, drankresten tijdens het drinken en gedurende de dag raak jij je baard veelvuldig met (vieze) handen aan. Niet zo vreemd dus dat vuiligheid en bacteriën zich na verloop van tijd al snel opstapelen.

Daar komt bij dat een baard makkelijker bacteriën ‘vangt’ dan andere lichaamsbeharing. De stugge structuur van de baardharen zorgt ervoor dat viezigheid als het ware sneller blijft hangen en er een aangenaam klimaat voor bacteriën ontstaat. Dit zorgt ervoor dat mannen met baarden extra aandacht moeten besteden aan een goede verzorging en hygiëne.


De Perfecte Reisgenoot

Huid en Baardverzorging onderweg? Check! MEN³ Aftershave & Baardbalsem in reisformaat (€ 14). Compact, krachtig & perfect voor 4 weken frisse & glanzende baard.

12 mei 2024

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x