Kussen met een bebaarde man?

"Vrouw krijgt kin vol etter door kus met bebaarde man" 

Toegegeven... het is niet onze blog maar een interessant redactioneel artikel van Metro.

baardroos

Een jonge vrouw deelde op sociale media de beelden van het slagveld dat een kus met een bebaarde man op haar kin aanrichtte. Een samentroeping van etter, korstjes en rode uitslag had zich op haar gezicht gevormd. De kus met de baardman creëerde namelijk een infectie 'impetigo' genaamd.

De oorzaak: «Als de baard niet proper is, kan de baard een warm nest vormen voor bacteriën. Doordat de baard kleine sneetjes kan maken in de huid van zijn kuspartner, kunnen die bacteriën de huid binnendringen.» 

Hoe kan je dit voorkomen? 

  • Reinig je baard en gelaat minstens 1 keer per dag
  • Hou je baardstreek gezond 
  • Of... neem afscheid van je baard.


Je kan het hele artikel lezen+ video bekijken via deze link


De Perfecte Reisgenoot

Huid en Baardverzorging onderweg? Check! MEN³ Aftershave & Baardbalsem in reisformaat (€ 14). Compact, krachtig & perfect voor 4 weken frisse & glanzende baard.

12 mei 2024

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x