Mondmasker is broeihaard voor eczeem en jeuk

Mondmasker is broeihaard voor eczeem en jeuk.

Mondmaskers spelen een belangrijke rol in onze exitstrategie uit de corona-tijd want we moeten ons absoluut blijven beschermen. Echter, dit is niet altijd een pretje, zeker niet voor mannen en deze met baarden. Het is warm, het knelt, het jeukt of het kan zelfs droge schilfers of eczeem veroorzaken en zeker verergeren.

Quote dermatoloog Thomas Maselis in goed gevoel magazine mei 2020: “Daarnaast heb je ook nog mensen met eczeem die het moeilijker kunnen krijgen door een mondmasker. Je kan dat effect een beetje vergelijken met kinderen die vaak een tut in hun mond hebben. Die krijgen ook vaak eczeem en uitslag rond de mond.”

Enkele tips om je baardstreek toch gezond te houden:

  1. Kies voor een mondmasker in katoen of zijde.
  2. Neem regelmatig een nieuw of gewassen exemplaar
  3. Scheer je minstens 1 keer per week glad (te veel gezichtsbeharing is trouwens niet altijd veilig en combineerbaar met een masker)
  4. Reinig je gelaat ’s morgens en ’s avonds met een cleanser i.p.v. zeep.
  5. Investeer in een aftershave dat specifiek werd ontwikkeld om de baardstreek (ook de baardharen) gezond te houden zoals Belgische MEN³


Verpleger Egon Pinckaers beaamt : “Ik merkte dat de huid, en vooral de baardstreek, van veel collega’s tijdens deze lockdownperiode het zwaar te verduren kreeg: mondmaskers en andere beschermingsmiddelen veroorzaakten hardnekkige jeuk en eczeem in de baardstreek, maar ook een droge, schilferende huid in de haarlijn. Ik bleef ervan gespaard, omdat ik dagelijks de aftershave van MEN³ gebruik en ondertussen heb ik het MEN³-virus al verspreid onder mijn collega’s.” lees hier het hele artikel in Tribu-te magazine

Onze expertverkooppunten geven jou graag advies

#Belgisch #helend #milieuvriendelijk #dierproefvrij #vegan #men3 #cosmentis #shoplocal

De Perfecte Reisgenoot

Huid en Baardverzorging onderweg? Check! MEN³ Aftershave & Baardbalsem in reisformaat (€ 14). Compact, krachtig & perfect voor 4 weken frisse & glanzende baard.

12 mei 2024

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x