Hoe scheer je je hoofd kaal?

Misschien herken je het…Je haar wordt dunner, je stijlvol kapsel is niet meer wat het was en je beslist om je hoofd dan maar kaal te scheren. Bij sommige mannen brengt een geschoren hoofd zelfs een dominante en jonge look terug. De look waar jij naar op zoek bent. Dan rest er nog één vraag:

Je hoofd kaalscheren: hoe doe je dat?

Je hoofd geheel kaal scheren is een uitdaging als je dat nog nooit hebt gedaan. Ga dus best even langs bij je kapper of MENcare expert voor advies. 

Wil je het toch onmiddellijk zelf proberen raden wij je aan deze stappen alvast te volgen en onderstaande video eens te bekijken

1/ Start met het wegscheren van je resterende haren met de tondeuse.

2/ Masseer je hoofdhuid in met pre-shave om je huid maximaal te beschermen. De MEN³ pre-shave is absoluut essentieel voor het verkrijgen van een glad scheerresultaat en het vermijden van irritatie en kleine scheer ´cuts´ op je hoofd. 

3/ Maak je scheerschuim en breng overvloedig aan op de hoofdhuid met een kwast. Dit geeft bovendien een heerlijk gevoel!

4/ Voor een ultra-glad resultaat scheer je een kaal hoofd met een authentiek open scheermes of safety razor.

Tip: Indien het je eerste keer is dat je dit doet raden we jou aan om nog niet met safety razor of open mes te starten, maar een gewone cartridge met 3 mesjes volstaat. Er bestaan ook speciale scheermessen voor hoofdhuid die gemakkelijker jouw hoofdcontouren volgen indien je op je gevoel dient af te gaan. Een voorbeeld hiervan is de ‘Headblade atx’.

5/ Vergeet ook niet jouw kaal hoofd de verzorging te geven die het verdient. De  MEN³ aftershave werkt niet enkel helend bij kleine snijwondjes, maar gaat jouw hoofdhuid bovendien verzorgen en gezond houden. Bye bye droge schilfers, roodheid en eczeem!

Het Resultaat? Een gladde en gezonde hoofdhuid zonder korstjes of bultjes. Bij sommige mannen gaat een geschoren hoofd zelfs die dominante en jonge look terugbrengen. Roel is daar een perfect voorbeeld van :). Vergeet je baard niet. Een mooi afgelijnde baard staat net en stijlvol bij een kale hoofdhuid. 

Heb je nog vragen over het scheren van je hoofd?

Neem dan contact op met een MEN³ expert: zij helpen je met plezier verder


#vertrouwen #zelfvertrouwen #mannelijk #aftershave #shave #baardverzorging #mannenhuid #baardman #mannenverzorging #blog #kooplokaal #winkelhier #scheren #scheerproducten #baard #baardproducten #gezicht #gezichtverzorging #baardgroei #baardtips #gezichtsbeharing #baardman #men3 #inspiratie #shaving #motivatie #mannelijkheid

De Perfecte Reisgenoot

Huid en Baardverzorging onderweg? Check! MEN³ Aftershave & Baardbalsem in reisformaat (€ 14). Compact, krachtig & perfect voor 4 weken frisse & glanzende baard.

12 mei 2024

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x