De 5 meest gemaakte fouten tijdens het scheren

De 5 meest gemaakte fouten tijdens het scheren


De meeste van ons scheren al sinds hun 16e, maar we hebben nooit echt instructies gekregen van hun vader.  Zonder de juiste technieken is het niet verrassend dat veel van ons niet de scheerbeurt krijgen die we willen.

Een slechte voorbereiding. 

Een goede voorbereiding is belangrijk om een gladde scheerbeurt te krijgen zonder een overvloed aan irritatie. Baardhaar is erg sterk en dat is de reden waarom je warm water en scheerzeep nodig hebt om het haar te verzachten.

Afhankelijk van je baardhaar en huid is het soms een goed idee om een speciale pre-shave aan te brengen voordat je gaat scheren. Dit vooral om de huid te beschermen tegen scheerwondjes en je mes beter te laten glijden zonder irritatie. Mannen die last hebben van schilfers, jeuk, irritatie, eczeem, droge en of gevoelige huid ter hoogte van de baardstreek adviseren we zeker om gebruik te maken van een Pre-Shave.

Foto: Vader en zoon : Zenhuis - Haacht

Slecht scheerschuim. 

Een goede schuimlaag maakt het verschil tussen een oncomfortabele scheerbeurt met wondjes en een gladde gemakkelijke en soepele scheerbeurt.

Commerciële spuitbussen presteren lang niet zo goed als de rijke schuim die je kan creëren met een traditionele crème en een scheerkwast. Een kwalitatief scheerschuim gebruiken maakt ECHT het verschil.

Het gebruik van een bot of slecht scheermes

Als je nu nog steeds geen safety razor gebruikt voor het scheren, dan kan ik je vertellen dat er een hele nieuwe wereld voor je open zal gaan eens je dit onder de knie hebt. Commerciële wegwerp en vervangbare scheermesjes en elektrische scheerapparaten zullen je nooit dezelfde resultaten kunnen geven. Jouw scheerbeurten bezorgen jou veel gemakkelijker irritatie en zijn bovendien nog duurder ook!

De techniek in 1.5 uur tijd onder de knie krijgen? Kom eens naar een Skin&Shave Event. Onder begeleiding van een Expert Barber leer je in een mum van tijd alle technieken!


Naast het bieden van een superieure scheerbeurt, zijn veiligheidsscheermesjes ook veel goedkoper dan vervangbare en wegwerpscheermesjes en elektrische scheerapparaten. Een enkel mesje kan je een week dagelijks gebruiken en kost maar zo’n € 0,30 tot € 0,40. 


Te veel kracht zetten op je safety razor.

Wanneer mannen echter overstappen op een safety razor of open mes kunnen ze zich al eens verwonden. Dit komt omdat ze dezelfde druk uitoefenen als met hun vervangbare scheermesjes. Gewoon het mes laten glijden en werken vanuit de pols geeft een feilloos resultaat. Hier leer je hoe.


Alcohol of een alcoholhoudende aftershave aanbrengen na het scheren.

Met een scherp stuk metaal over je huid trekken is een echte agressie voor je huid. Zelfs als je een uitstekende techniek en een dikke schuimlaag gebruikt kan je huid nog gevoelig zijn. Daarom is het uiterst belangrijk om deze te verzorgen na het scheren.

Alcohol* op je gezicht aanbrengen is helemaal achterhaald gezien het de huid enorm uitdroogt en de hydrolipidelaag verstoort. Een alternatief - dat bovendien nog fantastisch ruikt! - is een aftershavebalsem met verzachtende ingrediënten.


*Alcohol in aftershave zou enkel nuttig kunnen zijn als je met een echt mes scheert in de natuur, waar je de hygiëne niet kan garanderen. Maar we veronderstellen dat je schone mesjes uit de handel gebruikt. Niet?

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

Een Authentieke Blik op Valentijn en een stukje van mezelf.

Een authentieke blog over liefde, rust en dankbaarheid voor Valentijnsdag.

De Ultieme Verzorging voor de mannenhuid

In de winter heeft ook de mannenhuid extra verzorging nodig. De MEN³ Time Out Moisturizer is een baanbrekende gelcrème die speciaal is ontwikkeld voor de veeleisende mannenhuid. Ontdek hoe deze innovatieve moisturizer je huid hydrateert, verbetert en zelfs het verouderingsproces vertraagt.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x