Vakantie … tijd om afscheid te nemen van je baard?

Vakantie … tijd om afscheid te nemen van je baard?

2004 en een beetje ‘avant la lettre’ … de opstart van CosMENtis ‘Bridging Pharmaceuticals with MENcare’

2010 … de opkomst van de mannenverzorging in de salons en bij professionals. Er werd ook meer aandacht besteed aan de baardentrend. Zo zag je plots in veel reclamecampagnes mannen met baarden.

Foto: Good2B Mechelen

2020 Tijdens de lock down hebben veel mannen hun baard laten staan. Mannenbaarden waren ineens erg in. Misschien mede door wat luiheid… wie zal het zeggen?

Gaat de baard blijven of gaat de gladgeschoren man terug aan populariteit winnen?

Trends komen en gaan, maar een klassieke stijl en een glad geschoren baard – geloof het of niet – is een look die altijd zal blijven bestaan.

Mannen hebben soms tegenstrijdige opvattingen over baarden. Sommige mannen vinden dat baarden hen er ouder en sexy maakt, terwijl het voor andere mannen slordig aanvoelt.

Hier is één ding om te weten; als je gezichtshaar hebt trekt dat veel stof, etensresten en vuil aan. Daardoor kan je soms ook jeuk ervaren. Baarden moeten daarom ook goed onderhouden worden. Je kan deze extra tijdsinvestering vermijden door te kiezen voor een gladgeschoren look.

Gladgeschoren = vertrouwelijker?

Wist je trouwens dat het wetenschappelijk is bewezen dat gladgeschoren mannen meer vertrouwen uitstralen?

Dat komt omdat een bebaarde look je gezichtsstructuur kan veranderen. Je kan dan wel je acne, droge huid of vlekken verstoppen, maar dit geeft een minder open blik. Met een gladgeschoren look kun je het beste pronken met je natuurlijke kaaklijn! Psychologisch staat het symbool voor zelfvertrouwen. Je ziet er vaak ook jonger uit en vrouwen geven meestal de voorkeur aan een gladgeschoren man omdat die meer vertrouwen uitstraalt.

Dus misschien toch een idee om afscheid te nemen van je baard deze vakantie? Een gladgeschoren look heeft zo zijn voordelen... Vergeet dan wel niet om je huid maximaal te hydrateren!


#Belgisch #helend #milieuvriendelijk #dierproefvrij #vegan #men3 #cosmentis #shoplocal #scherenenhydrateren #skinandshave #mencare #baardroos #schilfers #eczeem #men3 #theperfectshave #beardlife #mensstyle #aftershave #timeoutmoisturizer #moisturizer

De Perfecte Reisgenoot

Huid en Baardverzorging onderweg? Check! MEN³ Aftershave & Baardbalsem in reisformaat (€ 14). Compact, krachtig & perfect voor 4 weken frisse & glanzende baard.

12 mei 2024

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x