Meet The MEN³ Ambassadors

Meet The MEN³ Ambassadors

Gentlemen navigating life with ease and Dignity

MEN³ ambassador Koen Van Zandweghe

 

Advocaat en vrijzinnige bon vivant uomo universale

In het profane leven ben ik advocaat en heb ik samen met twee vennoten een advocatenkantoor in Knokke. We zijn momenteel al met 6 advocaten en hebben ieder van ons eigen specialisaties. Zelf doe ik voornamelijk personen- en familierecht (echtscheiding, vereffeningverdeling, gewijzigde omgangsregeling, onderhoudsgeld, ...) en verkeersrecht (intoxicatie, snelheid, etc.).

Maar dat is "maar" wat ik doe. Als ik wie ik 'ben' zou moeten omschrijven zou "vrijzinnige bon vivant uomo universale" het meeste van de lading kunnen dekken. 

Naar visie op het leven ben ik zonder meer vrijzinnig.

Daarnaast ben ik een behoorlijke bon-vivant. Ik hou van het goede leven en als daar 1 geneugte de bovenhand in neemt zijn dat wel sigaren. Ik ben – wat heet – een aficionado,  zijnde een sigarenliefhebber.

Maar bovenal streef ik in mijn persoonlijke ontwikkeling naar het beeld van een "homo universalis". Mijn interesses reiken heel ver. Naast mijn sigarenpassie heb ik een bovengemiddelde interesse in muziek, kunst, literatuur, filosofie, wagens en (mannen)mode.

Minder last van het droge en stijve gevoel na het scheren

De eerste keer dat je een nieuw product gebruikt, is dat even wennen. Dat was hier niet anders.De pre-shave laat zich makkelijk aanbrengen en je voelt écht je poriën opengaan zodat je je makkelijker kan scheren.

De scheercrème is wat lastiger op te schuimen, maar achteraf voel je echt wel dat deze wat meer doet dan de klassieke scheercrèmes die veelal je huid toch 'droog trekken'. Ik weet dat dit product aanbevolen wordt voor mannen met huidproblemen. Zelf heb ik daar geen last van maar toch voelde ik dat mijn huid minder last had van dat droge, stijve gevoel net na het scheren.

Het beste product vind ik echter de scheerbalsem. Scheren en zeker nat scheren is alles in acht genomen vrij agressief voor de huid en al helemaal voor de halsstreek. Iedere man heeft er last van: na het scheren de al dan niet lichte uitslag ter hoogte van de hals. Hier heb ik sinds ik de MEN³ scheerbalsem gebruik helemaal geen last meer van. Top!

Huidverzorging moet praktisch zijn

't Is (nog) niet dat ik oud ben, maar ik ben op die leeftijd gekomen dat ik besef dat niets meer vanzelf komt en dat je niet alleen wat aandacht aan je uiterlijk mag, maar ook moet besteden. Sinds goed een jaar ben ik op verkenningstocht gegaan in de wereld van de grooming. Sindsdien gebruik ik naast een pommade in plaats van gel, hairtonics, bayrums ook een vochtinbrengende crème.

Eerst deed ik dat op wekelijkse basis (na mijn wekelijkse scheerbeurt, nu ik alleen maar mijn baardlijn goed moet zetten), maar nu gebruik ik dagelijks de 4VOO Maximum Renewal Moisturizer (ja een hele mond vol, I know). Geen gedoe en meteen maximale verzorging. Ik zie het al voor me: een vochtinbrengende crème, anti-aging, nog een dag- en/of nachtcrème... no way! Alle verzorging in 1 flesje, twee pompjes per dag en that's it. Huidverzorging mag dan al noodzakelijk zijn, maar moet vooral praktisch zijn. 

MEN³ ambassador Cedric Burnel

 

Made-to-Measure Specialist, Fashion Advisor, Private Retailer

In mijn dagelijks leven ben ik Made-to-Measure Specialist voor Ermenegildo Zegna in Knokke onder het beleid van Dhr. Mercken. Hier leid ik een team van 3 hoog gekwalificeerde advisors die aan alle eisen en verwachtingen van ons nichepubliek voldoen. Het management alsook de maatwerkafdeling neem ik voor mijn eigen rekening.

Daarnaast vervul ik ook de rol van Fashion Advisor/Private Retailer waar ik klanten adviseer en begeleid omtrent het kiezen van hun paar exclusief handgemaakte schoenen van het schoenenmerk Saint Crispin’s. Dit is trouwens enkel mogelijk tijdens onze private events.

Naast het professioneel gebeuren zou ik mezelf omschrijven als een gepassioneerde sportliefhebber met als motto: “Better been poor and hungry… but driven.”.Gedrevenheid is mijn grootste troef. Ik neem eveneens graag uitdagingen aan om mijn grenzen te verleggen.

Mijn hobby’s zijn te uiteenlopend om op te noemen, maar laat ons zeggen dat ik hou van reizen en cultuur en kan genieten van een heerlijke maaltijd met het juiste gezelschap. Mijn gezin komt altijd op de eerste plaats en dat is volgens mij “the key to success”, want achter elk sterke (gedreven) man staat een sterke vrouw.

Maar 1 kans op een eerste indruk

Aangezien mijn professionele functie dagdagelijks mensen advies geven en stijl aanleren is, moet het om te beginnen bij mezelf starten. Er is maar één kans op een eerste indruk en dat moet zo verzorgd mogelijk gebeuren. Van kop tot teen!

Omdat het gezicht één van de cruciale visuele punten is bij communicatie, is het uiterst belangrijk om dit goed te verzorgen. De producten van MEN³ zijn op dat punt revolutionair omdat ze elk in hun eigen functie je huid een aangenaam en verfrissend gevoel bezorgen. Vandaar mijn verwijzing naar een ritueel.

MEN3 is meer dan een barbierlijn

Het scheren was vroeger voor mij nooit echt een belangrijk gebeuren wegens tijdsgebrek en het gebrek aan kennis van bepaalde producten en handelingen. Na enkele bezoeken bij Barbier Tom en het verkrijgen van doelgericht advies begon ik hierin meer interesse te vertonen.

De producten van MEN³ zou ik niet zomaar omschrijven als klassieke dagdagelijkse schoonheidsproducten, maar eerder als een barbierlijn om een echt man-ritueel mee uit te voeren. De juiste volgorde van het gebruik laat toe om een metamorfose te ondergaan tijdens het scheren waarbij de resultaten onmiddellijk merkbaar zijn door de reactie van de huid.

De shaving cream is ontzettend verzachtend tijdens en na het scheren en zorgt ervoor dat de alom gekende roodheid minder zichtbaar is. Uiteraard zal de balsem dat gekend probleem helemaal verhelpen en ook het gebruik van de pre-shave heeft veel positieve effecten voor de huid en poriën. 

MEN³ ambassador Gillian Vanhoenacker

Fashion advisor and more

Van kinds af aan ben ik al bezig met mode en die passie werd van thuis uit ook intens gevoed. Het opvolgen van de trends, een doordachte styling en een verzorgd voorkomen is prominent aanwezig in mijn familie. Vanuit die passie rolde ik in de modesector en ben ik momenteel werkzaam als fashion advisor voor een Amsterdams modelabel. Hier werk ik dagelijks met een vrij divers cliënteel van zowel dames, heren als kinderen voor een al dan niet volledige styling.

Advies op maat van de klant verlenen is niet zo evident en daarvoor neem ik veel blogs, magazines, … door. Dit inspireerde me zo sterk dat ik zelf reviews begon te schrijven, interviews afnam en shoots begon te organiseren. In een mum van tijd ontstond LOOK Fashion & Lifestyle, een online blogmazine voor de moderne gentleman waarop ik wekelijks fashion en lifestyle gerelateerde content publiceer.

Mijn ochtendritueel, mijn verwenmoment

Een verzorgd voorkomen omvat niet alleen je kledingstijl, maar ook je persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Sinds mijn 16de verzorg ik elke ochtend mijn huid met aangepaste gezichtsproducten. Zo vroeg al? Inderdaad, maar dat kwam vooral door mijn huidproblemen waardoor ik agressieve medicatie moest innemen om mijn huid terug in een optimale conditie te krijgen. Hierdoor ontwikkelde ik een ochtendritueel waarbij ik al jaren mijn gezicht was met een cleanser, hydrateer ik met een moisturizer en breng ik een under eye gel aan onder de ogen. Wekelijks scrub ik ook het gezicht om de dode huidcellen te verwijderen. Het is mijn verwenmoment in de ochtend om mezelf klaar te stomen voor een dag vol nieuwe uitdagingen. Je hebt maar 1 huid dus kan je er maar beter zorg voor dragen.

Geen branderig gevoel meer na het scheren

Ik scheer me nu al een jaar met een safety razor en een pre-shave behoorde niet tot mijn scheerritueel. Uit macht der gewoonte en om tijd te besparen gebruikte ik enkel een shaving cream en een aftershave balsem. Op zich is hier niks mis mee tot je een pre-shave toevoegt aan je wekelijkse scheerritueel. De haren worden zachter waardoor je je gemakkelijker kan scheren en de huid krijgt een voorbereiding op de agressieve aanval van het scheren, een pure win-win.

De shaving cream van MEN³ schuimt niet zo sterk op als ik gewoon ben, maar ik kan wel veel nauwkeuriger scheren. Opvallend is dat ik na het gebruik van de MEN³ aftershave balsem geen last meer heb van een langdurig branderig gevoel en een zichtbare irritatie ter hoogte van de hals. Een echte aanrader voor heren die hiervan last hebben.

De Perfecte Reisgenoot

Huid en Baardverzorging onderweg? Check! MEN³ Aftershave & Baardbalsem in reisformaat (€ 14). Compact, krachtig & perfect voor 4 weken frisse & glanzende baard.

12 mei 2024

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x