Baardroos?

Baardroos is niet echt een pretje. Allereerst jeukt het doorgaans en is een baard met schilfers ook niet bepaald attractief. Tips om baardroos te vermijden

Hoe ontstaat baardroos? 

Baardroos ontstaat meestal door een droge huid, wat veroorzaakt kan worden door het gebruik van agressieve zepen, alcoholhoudende aftershaves, maar ook door het dragen van mondkapjes en de winterkou. Deze kunnen je huid onder de baard aantasten en uitdrogen, waardoor schilfers zich tussen je haren nestelen en jeuk veroorzaken.

Wat kun je tegen baardroos doen en hoe kan je je baard gezond houden?

Ervan uitgaande dat het probleem géén schimmels * (dit zijn gisten die op je huid leven en infectie & kale plekken kunnen veroorzaken) betreft, zijn er een aantal dingen waarmee je je tegen baardroos kunt wapenen.

Allereerst is het belangrijk om regelmatig je gelaat en baard te wassen met een daarvoor bestemd reiniging product. In plaats van je gelaat en baardstreek uit te drogen, zal een goede 'zeep zonder zeep' reinigen en terug in balans brengen.

Met de MEN³ aftershave – die je ook perfect in de baard zelf kan inmasseren – ga je de huid onder de baard beschermen, hydrateren, verzorgen en helen. Bovendien gaan je baardharen mooi glanzen, lekker ruiken en zacht aanvoelen wat mooi meegenomen is.

*Bij heftige roos en schimmel kan je best een paar keer je baard wassen met een shampoo op basis van Ketoconazol. Lees wel aandachtig de bijsluiter en doe dit niet vaker dan nodig.

De Perfecte Reisgenoot

Huid en Baardverzorging onderweg? Check! MEN³ Aftershave & Baardbalsem in reisformaat (€ 14). Compact, krachtig & perfect voor 4 weken frisse & glanzende baard.

12 mei 2024

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x