Scherm maakt ongemerkt ouder.

14 september 2018

Imago Magazine herfst 2018

Scherm maakt ongemerkt ouder, Skincare houdt zichtbaar jong

Breng je veel uren door met smartphone, tablet of laptop voor het werk of vrijetijd…? Onderzoek wijst uit dat de straling van die toestellen een stuk minder onschuldig is dan we denken. Het beruchte ‘blauwe licht’ - ook wel High Energy Visible Light (HEV) genoemd - wordt vaak aangewezen als de oorzaak dat mensen tegenwoordig minder goed slapen. Maar niet alleen je nachtrust, ook je huid zou kunnen lijden onder de zogeheten ‘screen time’.

Risico op rimpels remmen 

Voor wie denkt dat het allemaal overroepen is… Je hoeft echt geen schermjunkie te zijn om de nadelen van HEV op je huid te ondervinden. Studies tonen aan dat vier dagen van acht uur achter een scherm gelijk staan aan twintig minuten in de volle zon. De effecten van onbeschermd in de zon zitten, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Door de straling versnellen huidveranderingen, met vroegtijdige veroudering, rimpels, pigmentvlekken en/of zelfs huidkanker als gevolg. Meteen een andere job zoeken hoeft niet en je insmeren met traditionele zonnecrème voor je aan het computeren slaat, heeft weinig nut. De oplossing? Iets minder toegeven aan je schermverslaving (social media checken en het nemen van selfies) is al een hele stap in het voorkomen van een ‘screenface’. Nog beter is je gezicht goed beschermen. Smeren dus. Niet lukraak een lik crème uit het eerste het beste potje. Wel huidverzorging met antioxidanten, die helpen bij het neutraliseren van die schadelijke gloed.

Weg met wallen 

Vaak vermoeid? Donkere kringen onder de ogen? Blauw licht zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. Het licht onderdrukt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.Hierdoor raakt je biologische klok ontregeld. Als je dag- en nachtritme in de war is, val je veel minder snel in slaap. En van slecht slapen… krijg je wallen.


Onzichtbare onzuiverheden

Veel naar het scherm turen laat zijn sporen na op je huid. Maar wist je dat het daadwerkelijk telefoneren ook best link is? Een gsm is namelijk een broeihaard voor bacteriën. Logisch, want het toestel ligt wel eens op plekken die op het eerste zicht wel schoon lijken, maar die eigenlijk toch niet helemaal kraaknet zijn. Het aanrecht, een tafel of toog op café, de toonbank in een winkel. Of het zit in je sporttas, in je broekzak, tegen muntstukken, bij je zakdoek, je houdt het regelmatig vast met handen die je niet per se net gewassen hebt… Zo kan je telefoon 10 tot zelfs 18% meer bacteriën bevatten dan de deur- en doorspoelknoppen van openbare toiletten. En dan hebben we het nog niet gehad over vuil dat zich kan opstapelen tussen je gsm en het hoesje. Kortom: viezigheid die je niet op je gezicht wilt, toch? Maar wat denk je dat er gebeurt als je de telefoon aan je oor houdt voor een belletje? Precies! Ook al maak je 'm heel vaak schoon, het apparaat tegen je gezicht drukken is geen aanrader. Het vuil en de bacteriën die op het scherm leven, worden zo immers overgedragen naar de huid. Skincoaches en cosmetische experts zien steeds vaker de gevolgen van die touchscreentrend: onzuiverheden, pieken van puistjes en/of uitslag op de kaak en wangen. Omdat het beter is te voorkomen dan te genezen… Poets regelmatig je telefoon met desinfecterende doekjes. Zorg voor een goede handhygiëne en reinig je gezicht elke ochtend én extra goed 's avonds om onzuiverheden grondig te verwijderen.


Let’s face it…

Op kantoor regeert koning computer. Het werkritme wordt bepaald door de pings van je mailbox, de piepjes van de agenda en de trillingen van de gsm. Terug thuis valt de druk van de schouders met een paar posts op sociale media of wat swipes door de favoriete app. Door 24/7 met je neus achter het scherm te hangen, versnelt het natuurlijke verouderingsproces. Of daar iets aan te doen valt? Jazeker. Las regelmatig eens een digitale detox in en herontdek de offline-wereld. Zo kom je weer even op adem. Je huid vraagt meer dan af en toe een pauze inlassen. Ga voor een structurele aanpak en maak gezichtsverzorging onderdeel van je dagelijkse routine. Het ‘4VOO distinct man’ gamma is speciaal ontwikkeld om de huid grondig te reinigen en verzorgen, (scheer)problemen op te lossen en huidveroudering te vertragen. 4VOO is een productlijn van CosMENtis, de onderneming die gespecialiseerd is in MENcare onder het credo Keep it Simple! Minimale inspanning met maximaal resultaat door middel van het juiste advies. Dat betekent dat de hoogwaardige all-in-one verzorgingsproducten uitsluitend verkrijgbaar zijn bij gediplomeerde mannensalons en huidexperten. Door een persoonlijke analyse bij zo’n skincoach4MEN wordt duidelijk welk middel doeltreffend is voor jouw specifieke huid en levensstijl. Zicht- en voelbaar resultaat, zonder veel gedoe. Ah! Precies zoals mannen het graag willen.

Meer weten over beschermen, hydrateren, verzorgen, anti-aging en het gebruiksgemak van de resultaatgerichte all-in-one MENcare-producten?  Op zoek naar een MENcare-expert in jouw buurt?Scherm maakt ongemerkt ouder.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x