Best barber of the world Interview - Icons Magazine

5 januari 2018

Best barber of the world 100 % Made in Belgium 

100% Made in Belgium

Dat vrouwen tijd spenderen aan hun uiterlijk, is een open deur intrappen. Ze willen er altijd goed uitzien. Verzorgd tot in de puntjes. Een ijdel trekje dat ze ook zoeken bij een man. Zo’n net voorkomen begint bij het persoonlijke verzorgingskwartet wassen, tanden poetsen, scheren en smeren. Zelfs bij de meest gespierde krijger in een strak maatpak. Want ook al is die goed in vorm en gekleed volgens de laatste modetrends, barse gezichtsbeharing en een huid als geborsteld staal zijn een afknapper. Maar een man met verzorgde huid en haar… die is echt onweerstaanbaar.

Naar goede traditie

Knippen, scheren, verzorgen… Het moet wel goed gebeuren, dus is het uitkijken naar een helpende hand. Liefst die van de meester.Iemand die bij het jongleren met schaar en mes zijn ware roeping beleeft. Iemand die met elke haal met het scherpe tuig kunst creëert.Een talent en eeuwenoude traditie die van oorsprong te vinden is in barbershops en herensalons! Vroeger was er geen stad of dorp zonder ‘place for men only’, duidelijk herkenbaar aan de roodwit-blauw spiraal aan de gevel. Tot de opkomst van de elektrische scheerapparaten. Ach ja… en de Beatles natuurlijk. Mijlpalen in de geschiedenis die de barbier tijdelijk op non-actief zetten. Maar tijden veranderen. Eureka! Barbers are back.

’s Werelds beste

Een perfecte haar- en baardsnit, een uitstekende scheerbeurt aangevuld met een ontspannende facial-behandeling… Kevin Boon van kapsalon MOOI uit Wetteren weet er àlles van. De Belg die zijn stiel via YouTube leerde, mag zich sinds kort ‘de beste barbier ter wereld’ noemen. Een titel die hij behaalde bij de International Barber Awards ‘1o1 barbers’ in Duitsland. Een wedstrijd waar wereldwijd meer dan 3.000 kappers aan deelnamen. Kevin wilde aanvankelijk profvoetballer worden. Door een blessure aan de knieën ging dat feest niet door. Kapper worden zag hij wel zitten, maar naar de traditionele school gaan voor het diploma… not so much. De opleidingen zijn er vooral gericht op dameskapsels. En permanentjes draaien was niet direct zijn levensdroom. De oplossing kwam via het internet. YouTube! Met ‘how to’-filmpjes en veel oefenen in de badkamer op zijn vrienden.

In your face

Surfen, surfen, surfen, … Kevin zag op internet een link naar de International Barber Award en besloot zich in te schrijven. De eerste selectieronde bestond eruit een video in te sturen. Daarbij werd hij al weerhouden. Snel kwamen er de kwalificaties in Duitsland. Daar werden uiteindelijk 21 finalisten aangeduid die zouden strijden om de titel. In de kwartfinale kon hij zich bewijzen met een ‘High Skin Pompadour’, een rockabilly vetkuif. Daarna volgde een proef in het teken van ‘relaxatie voor de man’ met een baardtrim en een gezichtsbehandeling. In de finale mocht hij zich helemaal uitleven in een freestyle. Het werd een designkapsel met behulp van scheermesjes en een nonchalante baardlook. Alle kandidaten wisten te overtuigen, maar Kevin had nog een extra troef achter de hand… het MEN³-gamma van CosMENtis! Een luxueuze scheerlijn, 100% ‘made in Belgium’.

100% Belgische succesformule

CosMENtis is al 13 jaar expert inzake ‘huidverbetering MEN only’. Zo lanceren ze MEN³, een wetenschappelijk onderbouwd en luxueus scheergamma voor de zelfbewuste premium man die er verzorgd en aantrekkelijk wilt uitzien. MEN³ maakt van het scheerritueel een zintuiglijke sensatie; van het opschuimen van de zeep tot het uitgesproken mannelijke parfum met toetsen van sandelhout, leder en amber. Zoals gezegd: 100% Made in Belgium en 100% aangepast aan de specifieke mannenhuid. Omdat advies op dat vlak belangrijk is: enkel verkrijgbaar bij geselecteerde barbers, kapsalons en huidexperten.

 

 

Best barber of the world Interview  - Icons Magazine

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x