Behandelingen voor Mannen - Bernardo van Eekhout - Kosmetiek

7 september 2018

BEHANDELINGEN VOOR MANNEN door BERNARDO VAN EEKHOUT-FERRERO

Veel mannen hebben nog steeds een bepaalde schroom om een schoonheidssalon te bezoeken. Dat is jammer, want er zijn veel behandelingen die ook zeer geschikt zijn voor de mannenhuid. Mannen – overigens zeer loyale klanten – vragen wel om een andere aanpak. Niet teveel poespas, maar een duidelijke uitleg. Ze willen van je horen wat je gaat doen en wat het resultaat zal zijn. Klinkt dit interessant? Investeer dan in behandelingen waarmee je de man over de streep trekt.

SHAVE & CLEAN (klik op de oranje link voor meer info) 

Aangezien veel mannen niet weten hoe zij zich correct moeten scheren, kun je in jouw salon speciaal voor mannen een workshop organiseren. Zo kunnen ze meer te weten komen over professioneel scheren (Clean Shaving) met een klassiek open scheermes. Je geeft ze informatie over de correcte scheertechnieken, vertelt wat de voordelen zijn van nat scheren, hoe je het perfecte scheerschuim verkrijgt en geeft advies aan mannen over huidverzorging na het scheren. 

Daarnaast kun je ingaan op mogelijke huid- en baardproblemen bij mannen, zoals schilfers, eczeem, uitslag en de geschikte oplossingen hiervoor. Hiermee wordt hun kennis over het scheerritueel verbreed en jij wordt als een professional gezien binnen de groeiende mannenverzorgingsmarkt. Je toont aan dat je perfect in staat bent om jouw mannelijke klant passend (scheer)advies te geven en hem te informeren over (scheer)producten die perfect geschikt zijn. Op die manier is de kans groot dat ze klant worden en zich binden aan jouw salon.

MICRO-NEEDLING

Om de huid mooi te krijgen moet je haar soms eerst beschadigen. Dit doe je met micro-needling; je beschadigt de huid, zodat deze zichzelf weer gaat genezen. Door gebruik te maken van vibrerende, fijne naaldjes ontstaan er in de huid kleine microkanalen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Toch ‘verwond’ je de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Deze behandeling benut het natuurlijke herstelproces van de huid met als resultaat dat deze actief collageen en elastine gaat aanmaken. Micro-needling is dus een effectieve en veilige manier om de huid in de diepte te vernieuwen zonder enige beschadiging van de opperhuid. Deze behandeling is met name geschikt om rimpels en lijnen aan te pakken, (acne)littekens en poriën te verfijnen en de huid te versterken. Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost waardoor dode huidcellen versneld gaan schilferen en jonge huidcellen eerder worden aangemaakt. Ook kunnen serums met actieve werkstoffen door deze behandeling beter in de huid worden opgenomen. Micro-needling is praktisch pijnloos en kan oneindig worden herhaald. Mannen ervaren dat er daadwerkelijk in korte tijd wat gebeurt en zien ook duidelijk dat deze behandeling werkt. En dat past goed bij hun wensen; duidelijkheid en resultaatgerichtheid.

OXYGEN DOME

Zuurstof is essentieel voor het gehele lichaam en speelt een belangrijke rol in de gezondheid van de huid. Maar bij iedere ademhaling voorzien we onze cellen van slechts 18 procent zuurstof. Een zuurstofmasker geeft de huid een enorme boost, want het zuurstofpercentage hiervan ligt tussen de 90 en 95 procent. Omdat de gezichtshuid extreem absorberend is, wordt de pure zuurstof uit het masker heel goed opgenomen. Voordat het glazen masker over het gezicht wordt geplaatst, krijgt de klant eerst een fleecemasker van bijvoorbeeld hyaluron over het gezicht, want door het toedienen van pure zuurstof worden de werkstoffen van het fleecemasker nog beter opgenomen. De penetratie van de werkstoffen uit het fleecemasker wordt door de zuurstof verhoogd naar zo’n 60 procent. Ter vergelijking: normaal gesproken ligt dit rond de 20 procent. Daarna gaat het glazen zuurstofmasker over het gehele gezicht gedurende zo’n vijftien minuten. Deze behandeling doet fijne lijntjes verminderen, corrigeert een ongelijkmatige teint en voert afvalstoffen beter af. De behandeling is ook geschikt voor de acnehuid, de gevoelige huid of klanten die last hebben van rosacea. Ideaal voor mannen die geen gefriemel aan hun gezicht willen.

CRYOTHERAPIE

Mannen kunnen in een schoonheidssalon niet alleen terecht voor een gezichtsbehandeling, maar ook voor een plaatselijke figuurcorrectie. Met cryotherapie worden lokaal vet en cellulite effectief aangepakt door de vetcellen te bevriezen. De te behandelen lichaamszones worden blootgesteld aan een massageapparaat waarvan de kop een temperatuur heeft van -10 graden Celsius. Om de huid tegen de koude kop te beschermen wordt er een beschermende crème op de huid aangebracht. Door deze behandeling knappen de vetcellen uit elkaar en verbranden ze als extra brandstof voor het lichaam. Na de behandeling begint het process van het afsterven van de vetcellen. Het lichaam voert deze vervolgens geleidelijk op een natuurlijke manier af. Het voordeel van cryotherapie is dat het resultaat al na de eerste behandeling zichtbaar is en bovendien blijvend is. Een perfect en pijnloos alternatief voor liposuctie. Deze behandeling is er niet op gericht om substantieel af te vallen. Voor mannen is deze behandeling ideaal om het buikje weg te werken maar ook voor de borstzone, billen, heupen, onderkin en armen. Andere voordelen van deze behandeling zijn: versteviging en versterking van de spieren, afvallen op persoonlijke probleempunten en hermodellering en afslanking van het lichaam.

Met dank aan: Huidinstituut Marion Gerits; Katleen Vrombaut CosMENtis, Beauty By Rosa, Beauty Unlimited Amsterdam, Mr. Adam Amsterdam

AANPASSINGEN IN DE SALON

Hoewel roze als modekleur voor mannen behoorlijk is ingeburgerd, is het wellicht niet de meest ideale keuze als schoonheidssalon voor mannen. Denk eerder aan neutrale warme kleuren die voor een uitnodigend huiselijk effect zorgen. Want ook mannen willen het gevoel hebben dat ze welkom zijn. Eigenlijk houden mannen van een salon die er niet overduidelijk als een schoonheidssalon uitziet. Maar ze willen ook liever niet alles in steriel wit omdat dit té klinisch oogt. Plaats ook niet alleen visuals of displaymateriaal met damesgezichten, maar wissel die af met duidelijke productfoto’s of campagnefoto’s met mannelijke modellen. Zo kunnen ook mannen zich ermee identificeren. Ook de naam schoonheidssalon roept bij veel mannen de (verkeerde) associatie op van vrouwelijkheid, make-up en masseren. Kijk eens naar een andere benaming zoals huidverbetering, huidspecialist, huidmanager of skinspecialist. Geef mannelijke klanten ook veel samples van producten mee zodat ze die thuis kunnen uitproberen. Bevalt het sample, dan komen ze zeker terug om het product aan te schaffen. Want mannen zijn vaak trouw aan een bepaald product/merk en hebben in (tegenstelling tot vrouwen) niet de behoefte om verschillende producten/merken uit te proberen. Richt in de salon ook vitrines in met daarin duidelijk zichtbaar de herenlijnen van bepaalde cosmeticamerken. Denk ook aan specifieke tijdschriften voor mannen, zodat ze die tijdens het wachten kunnen lezen. Vraag of mannen hun visitekaartje achter willen laten zodat je ze op de hoogte kunt houden van acties of nieuwe behandelingen of om een gratis behandeling weg te geven. Bouw op die manier je mannelijke klantenbestand op. Want gelukkig is er een grote groep mannen die, behalve hun lichaam, ook hun gezicht op orde willen hebben.Lees het hele artikel in het vakblad Kosmetiek op pagina 86-87
Behandelingen voor Mannen - Bernardo van Eekhout - Kosmetiek

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x