Beautyjournaal : Een bijzonder verhaal vol toevalligheden

26 juli 2017

Mick’s column in Beautyjournaal. 

... Wondjes en sneetjes in het gezicht

Waarom ik me nog nooit in mijn leven eerder had geschoren met deze al rond 1900 uitgevonden evergreen was omdat mijn grootvader op latere leeftijd altijd gehavend uit de strijd kwam na zich met dit type scheermes te hebben geschoren. Ik vond dat altijd een akelig gezicht, die wondjes en sneetjes in zijn gezicht, dat hij ook nog depte met een bijtende after shave. Brrrr…

Maar in Den Haag bedacht ik me opeens dat als safety-razor gebruikers als John F. Kennedy, Gary Grant en John Lennon gladgeschoren op de foto’s stonden, waarom het mij dan niet zou lukken om hetzelfde resultaat te bereiken.

Voor de zekerheid een blokje aluin

Nadat ik een prachtexemplaar van rond de dertig euro had gekocht en een pakje Solingen mesjes (plus voor de zekerheid een blokje aluin, mocht ik mezelf toch openhalen), ging ik op youtube op zoek naar geschikte instructie-filmpjes. Ik vond een hele grappige waarin bovendien een goede tip zat: geen druk uitoefenen op het apparaat.

Doordat de kop van het scheermes verzwaard is, laat je die als het ware het werk doen. Na voorzichtig geprobeerd te hebben, was het resultaat alleszins redelijk. Het kon nog veel beter, maar dit was de eerste keer en je moet je hand niet overspelen.

Die after shave was een sensatie

In het filmpje werd nog gesuggereerd om een after shave te gebruiken. Waarschijnlijk omdat dit bij het ouderwetse idee hoort dat dit iets manlijks is. Maar ik vind er niets manlijks aan om de zojuist geschoren en blootgestelde huid te blussen met iets dat het vuur alleen maar aanwakkert. Ik vind dat vooral heel erg dom.

Op dat moment bedacht ik me dat ik een alternatieve after shave opgestuurd had gekregen en nog niet had gebruikt, eentje die uit een zachte balsem bestaat, alcoholvrij is en zonder parabenen. Deze after shave, die geschikt is voor mannen met een extreem gevoelige of geïrriteerde huid alsook voor mannen met eczeem, schilfers, dermatitis en psoriasis, was van het merk MEN³.

 En die after shave was een sensatie.

Boterzacht

Niet alleen werd mijn huid boterzacht (maar niet glimmend) en was de geur precies goed (een heel klein vleugje parfum), ook deed het iets waar ik heel vrolijk van werd. Ik gebruikte de after shave, mede omdat die zo fijn aanvoelde, over mijn hele gezicht en ook tussen mijn wenkbrauwen, waar ik altijd last van schilfertjes heb, een plek die ik niet wil behandelen met een hormoon-crème.

Waar kwam dit vandaan?

En binnen een uur had ik geen schilfers, was de jeuk weg en had ik geen rode plek meer tussen mijn wenkbrauwen!

 Hier moest ik het fijne van weten. En toen ontdekte ik dat de after shave uit een bijzonder land kwam.

Klik hier en lees het volledige verhaal online op #beautyjournaal (Nederland) 

Wie is Mick Boskamp?

In de 21 jaar dat Mick Boskamp redacteur van Playboy was, ontpopte hij zich als allround reporter en schrijver, maar zijn grote liefde bleef beauty en verzorging.

Van zijn hand verschenen talrijke reviews, besprekingen en overpeinzingen over mannengeuren, mannencosmetica, maar zeker ook over vrouwen, de wezens die in zijn ogen handgemaakt zijn om de schoonheid te verkondigen.


Beautyjournaal : Een bijzonder verhaal vol toevalligheden

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x