Beauty Bizz op het MENpact event

13 juni 2018

Dat mannenverzorging HOT is en niet meer weg te denken is in het dagelijkse leven van elke moderne man, wisten we al langer. Denken we nog maar aan het recent bekende fenomeen van de barbershops die in elk stad uit de grond poppen.  Als man juich ik dan ook het ‘soort events’ aan die de man eens duidelijk in the picture zetten, is dat nu in een schoonheidsinstituut of wellnesscentrum of privé kliniek, het blijft zelfs anno 2018 een gedurfd initiatief.  Want laat ons eerlijk zijn de gemiddeld gehuwde man krijg je moeilijk een schoonheidsinstituut binnen.

Enige tijd geleden werd ik uitgenodigd door Katleen Vrombaut van zaakvoerder van CosMENtis. Zij is ontwikkelaar en Exclusief distributeur van respectievelijk MEN³ scheerproducten en 4VOO huidverbetering   en we mogen best wel zeggen pionier in ons land.  Ik kreeg de gelegenheid om het menpactevent event te bezoeken, die eigenlijk volledig in het teken stond van waar wij als man mee in aanraking komen.  Naast de bijzondere verzorgingen, massages, kleine of grote esthetische operaties was er ook een verzorgde catering, gin tasting, wijnproeven, mode accessoires, auto’s bekijken op het programma, noem het kortom een mini-beurs voor de man.

Na een hartelijke verwelkoming door dokter Patrick Wilikens; die ik van vroeger al ken; gingen we opverkenning.  n zomaar eventjes 18 kamers kwamen we telkens opnieuw in contact met een ander facet van verzorging, gaande van cryliopolyse (bevriezen van cellen), gezonde work life-balans, anti-agingbehandelingen, laserontharing, hoogwaardige cosmetica specifiek voor de man, tot lomi-lomi massage, haarimplantaten, werkelijk alles was voorzien.

Waar we uiteraard het meest van genoten was de workshop ‘Leren scheren met open mes’ met ladybarber Saïda, die het voortouw nam om zes mannen de bijzondere kneepjes bij te leren.  Hoh, want scheren lijkt iets evidents, maar wie heeft er ooit een cursus gevolgd om dat te doen, meestal gaat zo iets over van vader op zoon.


Gezellige sfeer

Zo leerden we het verschil tussen mee-scheren en tegen-scheren met de Men3 Safety-Rasor, klinkt ingewikkeld maar is het niet.  We werden constant gecoacht en tussendoor verwend met afwisselend warme en hete compressen, het ganse verhaal ga ik hier niet in geuren en kleuren vertellen, daarvoor moet je zelf maar een workshop boeken. Een ding kan ik zeggen, na die twee uur voel je je als herboren en stralend.

Lees het volledige artikel hier : https://www.beautybizz.be/menpact-event-bij-atlas-kliniek-in-meise/ Ladybarber Saïda
Ronny Van Cutsem
Katleen Vrombaut


About Ronny Van Cutsem

20 jaar actief in de mediaproductie van vakbladen, websites voor de beauty & wellness sector, juwelen en uurwerken sector, BtoB en BtoC.
Communicatiecoach en founder van Beautybizz.be, Belbeauty.be en zaakvoerder van Sonar Media & PR.
Beauty Bizz op het MENpact event

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x