Wat is jouw ideale Scheerkwast?

Wat is jouw ideale Scheerkwast? 

Het authentieke natscheren is een manier van scheren die je als gebruiker helemaal naar je hand kunt zetten. Of beter: naar je gezicht. Bij het nat scheren is de juiste scheerkwast onontbeerlijk.

Het gebruik van jouw ideale scheerkwast biedt veel voordelen, zowel voor het maken van een perfect scheerschuim als tijdens het aanbrengen ervan.

Hoe bekom je een perfect scheerschuim?

Alles start met de kwaliteit van jouw scheerkwast. Zonder scheerkwast krijg je nooit een goed scheerschuim. Ook jouw scheerbowl is superbelangrijk. Gebruik nooit een plastic bowl want dan zal jouw scheercrème nooit schuimen. Kies altijd voor een houten ( mango -; pakka- of wengé hout ); keramieken of porseleinen scheerkom

Welke scheerkwast moet ik kiezen?

De juiste scheerkwast speelt een grote rol in het traditionele nat scheren. De toegevoegde waarde van een scheerkwast wordt vaak over het hoofd gezien. Er zijn heel wat soorten kwasten. Synthetische kwasten, kwasten van varkenshaar; kwasten van dassenhaar, de echte ultieme ‘Silvertip Badger’ en onze exclusiviteit en betaalbaar alternatief : een scheerkwast met zwart paardenhaar de MEN³ scheerborstel. Allen hebben ze toegevoegde waarde voor een comfortabele scheerbeleving. Spreken een lage aanschafprijs en goede schuimcapaciteit je aan? Kies dan voor een scheerkwast van varkensharen of paardenharen. Zoek je scheerkwast met een heel comfortabel masserend karakter? Kies dan voor dassenhaar of silvertip das (duurste en zeldzaamste vorm van dassenhaar) of paardenhaar. Das- en paardenhaar kunnen bovendien  een zeer grote hoeveelheid water opnemen waardoor ze een perfect scheerschuim kunnen maken. Deze laatste verzachten de baardharen optimaal verzachten waardoor je een gladder scheerresultaat bekomt.

Extra weetjes.

Borstels van paarden en dassenhaar kunnen de eerste 3 keer dat je ze gebruikt een eigenaardige (paarden-en of dassen) geur hebben. Geen paniek! Na 3 keer gebruik is de geur volledig verdwenen. Door de sterilisatieprocessen zullen deze ook pas na een paar keer gebruik hun maximale hoeveelheid water kunnen opnemen waardoor je schuim nog veel romiger zal zijn.

Wil je alles zelf ervaren, beleven en leren? Schrijf dan in op één van onze Expert Skin & Shave avonden (klik op deze oranje link voor de data in jouw regio).  Deze zijn altijd onder professionele begeleiding van een Expert Barber en een Skincoach4MEN.  Uiteraard ga je zelf aan de slag met open mes, safetyrazor, ... Alle materiaal en producten worden voorzien. 

Met dank aan Katrien van Skinesthetiek voor fotoreportage. 

Wat is jouw ideale Scheerkwast?

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x