Scheerbrand? Check Je Scheerritueel

In het algemeen is scheerbrand de lichtste vorm van irritatie. Als je voortdurend last hebt van scheerbrand, check dan je hele scheerritueel.


Is je scheerschuim voldoende vochtig? 

1/ Maak eerst je scheerborstel voldoende vochtig door hem recht te zetten in wat warm water.
2/ De meest hygiënische manier is om een kleine hoeveelheid scheercrème in de scheerbowl te scheppen of je kan deze ook rechtstreeks op de natte scheerborstel aanbrengen.
3/ Klop op tot een luchtig scheerschuim zonder belletjes.
4/ Hoe je een perfect scheerschuim kan maken zie je hier (klik op de link).

Is je scheermes scherp genoeg? 

Wil je steeds een optimaal scheerresultaat zonder reacties, dan zit er niets anders op dan regelmatig je scheermesje te vervangen. 
Door een klassieke Safety Razor aan te schaffen dien je enkel nog budgetvriendelijke scheermesjes (+/- €18 per jaar) dient aan te kopen. 
Heb je een zware baard of last van huidaandoeningen probeer dan eens een ander en/of scherper mes zoals bvb de japanse Feather Hi Stainless die meestal ook een langere levensduur hebben. Expert-shops geven je graag advies.

Krijg je een allergische reactie op een bepaald bestanddeel? 

De enige echte oplossing is het contact met het bestanddeel waar uw huid op reageert vermijden. Jouw dermatoloog kan perfect bepalen op welk allergeen (bestanddeel) jouw huid reageert en jouw Skin and Clean shaving expert kan je dan perfect adviseren inzake productkeuze.

Tip: let vooral op voor PARABENEN.

Wat zijn dat trouwens: ‘parabenen’? Dit zijn stoffen die in zeer kleine hoeveelheden worden toegevoegd aan cosmetica om de houdbaarheid van het product te verlengen. Sommige wetenschappers beweren dat parabenen kankerverwekkend zouden zijn. 

De MEN³ producten bevatten GEEN PARABENEN; enkel de onbesproken stoffen Phenoxyethanol en Ethylexhylglycerin worden gebruikt als conserveringsmiddel en dit in heel kleine hoeveelheden, want ook het zwarte 5-lagig glas van de flacon heeft een positief effect op de houdbaarheid en de bewaring van de MEN3 Producten!. 

 

Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

Ontdek waarom het toch niet zo'n goed idee is om stiekem crèmes te lenen van je partner, moeder of zus. Leer waarom mannenhuiden uniek zijn, hoe ze reageren op zonlicht en waarom je beter geen proefkonijn speelt met je verzorging- of scheerritueel.

Huidverzorgingsproducten voor mannen met een baard

Een baard is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van een man, maar het kan ook een uitdaging zijn om te verzorgen. In dit blogartikel bespreken we welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mannen met een baard

Een Authentieke Blik op Valentijn en een stukje van mezelf.

Een authentieke blog over liefde, rust en dankbaarheid voor Valentijnsdag.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x